Îndrăgita artistă Leontina Dorca va fi prezentă la concertul ,,65Aniversar’’

2 minute de citit
- Publicitate -

Printre ariștii care vor concerta în cadrul evenimentului ,,65Aniversar’’ se numără și Leontina Dorca. ,,65Aniversar’’ este organizat de Ansamblul Folcloric Național Transilvania în perioada 15-16-17 martie, începând cu ora 17:00, la Sala Sporturilor ,,Lascăr Pană’’ din Baia Mare.

”Avem bucuria de a vă anunța că îndrăgita artistă, Leontina Dorca, va fi prezentă la concertul ,,65Aniversar’’. Născută la 12 aprilie 1953 in localitatea Remeți pe Someș, comuna Mireșu Mare, județul Maramureș într-o zonă folclorică deosebită Zona Codrului pe care a slujit-o mereu și o slujește și astăzi.

A absolvit cursurile primare în satul natal și în comuna Mireșu Mare, mai apoi a urmat cursurile Liceului Mihai Eminescu din Satu Mare, desăvârșindu-și studiile specializându-se în Artele spectacolului (Coregrafie) la UNATC București.

În perioada 1973-2012 a inființat numeroase formații de dansuri și Ansambluri folclorice in județul Satu Mare: Ansamblul folcloric al copiilor la Casa Pionierilor din Satu Mare, Formația de dansuri populare la Liceul Mihai Eminescu din Satu Mare, Formația de dansuri a Liceului Ioan Slavici din Satu Mare, la Școlile Generale: Octavian Goga și Nr 14 din Satu Mare. Ansamblul folcloric CODRULEȚUL al Casei de Cultură Tășnad, Ansamblul folcloric DOR al Casei de Cultură din orașul Carei, in anul 1982 a inființat Ansamblul folcloric CUNUNIȚA care activează de atunci și până în prezent ca etalon pentru folclorul din județul Satu Mare iar din 2002 și ansamblul CUNUNIȚA NĂZDRĂVANĂ cu care a ajuns la performanțe unice în țară și nu numai”, a transmis Ansamblul Folcloric Național Transilvania.

- Publicitate -
Share this Article
Sari la conținut