În sate uitate de lume răsună colinde străbune

1 minute de citit
- Publicitate -

Bocicoel, satul dintr-un colț uitat de Maramureș, zilele trecute a prins viață. De dimineață o forfotă productivă era pe toate ulițele. Lume multă avea să vină la căminul cultural din localitate, recent renovat, pentru a transmite celor prezenţi mesajul nașterii Mântuitorului.

Manifestarea în sine a fost un model de colaborare interinstituțională pe plan local: prof. Anuța Enea Bizău, primarul din Bogdan Vodă, preoții și directorul școlii împreună cu toate cadrele didactice au pus în scenă un spectacol ai cărui protagoniști au fost copii de toate vârstele.

Îmbrăcați tradițional, aceștia s-au transformat în ambasadorii a tot ceea ce comuna Bogdan Vodă are de oferit pentru conservarea tradiţiilor locului.

Decorul, mâncarea tradițională, plata colindătorilor, totul a fost pregătit cu multă grijă de părinții copiilor din Bocicoel, pe care i-am simțit preocupați de evoluția spirituală și educațională a copiilor lor.

Călătorilor, care vreți să vă primeniți sufletele cu o porție de trăire autentică, arhaică și profundă, intrați în biserica satului  Bogdan Vodă și corul de femei vă va impresiona în cel mai frumos mod!

Natalia FORNVALD

- Publicitate -
Share this Article
Sari la conținut