În Joia Mare, Preasfințitul Părinte Iustin, Episcopul Maramureşului și Sătmarului, a săvârșit Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie a Sfântului Vasile cel Mare

2 minute de citit
- Publicitate -
Preasfințitul Părinte Iustin, Episcopul Maramureşului și Sătmarului, a săvârșit, în Joia Mare, 13 aprilie 2023, Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie a Sfântului Vasile cel Mare unită cu Vecernia la Catedrala Episcopală „Sfânta Treime” din Municipiul Baia Mare.
În cadrul Sfintei Liturghii din Sfânta şi Marea Joi, în cadrul Proscomidiei s-a scos Sfântul Agneţ care, în urma unor rânduieli speciale, se va păstra în Sfântul Chivot de pe Masa Sfântului Altar de-a lungul întregului an, pentru a fi oferit celor nou botezaţi, celor bol­navi şi celor ce se împărtăşesc în regim de urgenţă.
Din soborul părinților slujitori au făcut parte Arhim. Dr. Casian Filip, vicar eparhial, Protos. Serafim Bilț, eclesiarhul Catedralei Episcopale, Arhid. Teodosie Bud, consilier economic, Arhid. Vlad Verdeș, inspector eparhial pentru catehizarea tineretului, Arhid. Lucian Burnar, secretar eparhial, Arhid. Nifon Motogna, administratorul lăcașului de cult și Ipod. Vasile Pop.
Răspunsurile la strană au fost date de către cântăreții catedralei, Grupul vocal „Anghelos” și o parte a membrilor Grupului psaltic „Theologos”.
De asemenea, un număr important de credincioși s-au împărtășit astăzi cu Trupul și Sângele Domnului, după o îndelungată tradiție care a fost împământenită la Catedrala Episcopală, încă din anul 2003 atunci când a fost târnosit Sfântul Altar de la demisol.
La final, Preasfințitul Părinte Episcop Iustin a transmis celor prezenți programul liturgic pentru zilele următoare precum și alte precizări legate de Praznicul Învierii Domnului.

- Publicitate -
Share this Article
Sari la conținut