Icoana Făcătoare de Minuni a Maicii Domnului ajunge, astăzi, în Baia Mare

3 minute de citit
- Publicitate -

De hramul Catedralei Episcopale, pentru bucuria și binecuvântarea credincioșilor și prin purtarea de grijă a Preasfințitului Părinte Iustin, va fi adusă spre închinare Sfânta Icoană făcătoare de minuni a Maicii Domnului de la Mănăstirea „Sfânta Ana” Rohia.
Sfânta Icoană fi purtată un procesiune de la Rohia la Baia Mare de către Arhim. Macarie Motogna, starețul Mănăstirii Rohia, și va sosi la Catedrala Episcopală sâmbătă, la ora 16.30, unde va fi întâmpinată de cei doi ierarhi.

Se va face procesiune de înconjurare a Catedralei în dangăt de clopote după care va fi așezată spre închinare în spațiul de sus a Catedralei. În continuare se va săvârși slujba Vecerniei de către Preasfințitul Timotei Sătmăreanul la care va asista și PS Episcop Iustin. Va urma Slujba privegherii după rânduială.

Duminică, 4 iunie, de Pogorârea Sfântului Duh, Rusaliile, de la ora 9.00, Preasfințitul Părinte Iustin, Episcopul Maramureșului și Sătmarului, va sluji împreună cu Preasfințitul Părinte Timotei Sătmăreanul, Arhiereu-vicar, la Catedrala Episcopală „Sfânta Treime”din Baia Mare, cu ocazia sărbătoririi hramului.

De la ora 17:00, în spațiul de sus al Catedralei Episcopale „Sfânta Treime” se va oficia Slujba „Vecerniei plecării genunchilor” urmată de Procesiunea de Rusalii „Purtați de Duhul Sfânt pe calea Bisericii”, ediția a 8-a, pe următorul traseu: Catedrala Episcopală – Bulevardul Republicii – Strada Vasile Alecsandri – Strada Hortensiei – Bulevardul Unirii – Catedrala Episcopală. În cadrul Procesiunii va fi purtată icoana făcătoare de minuni de la Mănăstirea „Sfânta Ana” Rohia. La finalul procesiunii, ierarhul va rosti rugăciunea de mulțumire împărtășind credincioșilor un scurt cuvânt duhovnicesc.

Luni, 5 iunie, de Sfânta Treime, Preasfințitul Părinte Iustin va sluji la Mănăstirea „Sfânta Treime” Breaza, Protopopiatul Lăpuș, cu ocazia hramului. Răspunsurile liturgice vor fi date de membrii Grupului psaltic „Theologos”. Iar Preasfințitul Părinte Timotei Sătmăreanul va sluji la Mănăstirea „Sfânta Treime” Moișeni, Protopopiatul Oaș, județul Satu Mare, cu ocazia hramului.

Marți, 6 iunie, Preasfințitul Părinte Timotei Sătmăreanul va sluji la Parohia Ortodoxă „Sfântul Ioan Valahul” Valea Muntelui din localitatea Bârsana, Protopopiatul Sighet, cu ocazia hramului.

- Publicitate -
Share this Article
Sari la conținut