Hram la Biserica de pe Valea Roşie din Baia Mare în 29 iunie

2 minute de citit
- Publicitate -

Joi, 29 iunie, Biserica „Sfinţilor Apostoli Petru şi Pavel” de pe Valea Roşie din Baia Mare își sărbătorește hramul. Astfel, de ziua praznicului, de la ora 8:45 va avea loc slujba Utreniei, urmată de Sfânta Liturghie, în sobor format din 10 preoți și doi diaconi, cu începere de la ora 10:00.

La finalul Sfintei Liturghii se vor împărți daruri tuturor credincioșilor prezenți la slujba de hram, în curtea bisericii  parohiale. Se va face ungere cu untdelemn sfințit.

„E sărbătoare mare, poate cea dintâi a verii, a începutului de vară. Biserica ne pune în fața celor care sunt corifeii Apostolilor, cei mai întâi pe scaun șezători, cinstindu-i după cuviință și aducându-le prinos de laude și cântări duhovnicești ca unii care din rândul Apostolilor sunt primii, în fruntea lor.
Cu atât mai mult, cu cât sunt ocrotitorii bisericii noastre parohiale de pe Valea Roșie din Baia Mare. Aceasta înseamnă că în orașul municipiul de județ Baia Mare există un Sfânt Altar, o Biserică, cu HRAMUL Sfinții măriți Apostoli Petru și Pavel.
De aceea vă anunțăm că suntem în mare sărbătoare, cu pregătirea necesară, după rânduială și tradiție, cu invitați de seamă și cu o atmosferă duhovnicească prielnică tuturor și primenită sufletului.
Din dorința de a avea o sărbătoare de suflet reușită, rugăm pe Milostivul Dumnezeu să ne dăruiască har și ajutor de Sus prin mijlocirea și sprijinul sfinților Apostoli Petru și Pavel prăznuiți.
LA MULȚI ANI binecuvântați de Dumnezeu și sub ocrotirea Sfinților Apostoli tuturor celor care-și serbează ziua onomastică. Har, milă și pace sfântă tuturor!”, este mesajul preotului paroh Adrian Gh. Paul de la Biserica „Sfinţilor Apostoli Petru şi Pavel” cunoscută şi ca Biserica de pe Valea Roşie din Baia Mare.
A.M.
- Publicitate -
Share this Article
adbanner
Sari la conținut