Galactic Dance de 20 de ani în peisagistica dansului sportiv românesc

2 minute de citit
- Publicitate -
În urmă cu exact 20 de ani, la inițiativa doamnelor Adina Mare și a Danielei Todoran respectiv a Claudiei Drule, Georgeta Iacoban și Liliana Picu (ultimele trei din postura de membre fondatoare) în Municipiul Baia Mare se înființa Galactic Dance (primul club de dans sportiv afiliat la Federația Română de Dans Sportiv).
Tot în acel an, Clubul de Dans Sportiv Galactic Dance Baia Mare organiza primul concurs de profil de nivel regional, cu participarea a 127 de perechi de dansatori. De la acel moment Clubul Sportiv Galactic Dance devenit Academie de Dans și Creație a reușit să organizeze 4 competiții, a organizat 107 spectacole de dans sportiv obținând în total peste 1253 de medalii.
Crescând 5 generații de dansatori în speță peste 3843 de copii, formând 10 instructori de dans, 4 antrenori și 2 arbitrii, Clubul Sportiv Galactic Dance Baia Mare și-a consolidat în timp poziția pe eșichierul dansului sportiv românesc.
În plan artistic membrii clubului sportiv Galactic Dance se pot lăuda cu prezența la festivalurile naționale și internaționale de muzică ușoară „Ursulețul de aur”, „Delfinul de aur” sau „Suflet de stea” ilustrând coregrafic peste 500 de melodii.
În urmă cu cinci ani antrenorul clubului George Pop (absolvent al Universității de Arte din Târgu Mureș secția coregrafie) a pus bazele primei trupe de dans contemporan, trupa „Express”.
Alin BOŢIOC

- Publicitate -
Share this Article
Sari la conținut