Episcopia Ortodoxă Română a Maramureșului și Sătmarului organizează „Marșul pentru Viață”

2 minute de citit
- Publicitate -

Cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Iustin, Episcopul Maramureșului și Sătmarului, sâmbătă, 18 martie 2023, cu începere de la ora 15:00, Episcopia Ortodoxă Română a Maramureșului și Sătmarului în colaborare cu instituțiile partenere, va organiza „Marșul pentru Viață” 2023 pe următorul traseu: Bulevardul Regele Mihai I – Bulevardul Unirii – Catedrala Episcopală „Sfânta Treime”.

Acest eveniment are în vedere sensibilizarea societății la fenomenul alarmant al avortului, și s-a desfășurat la nivel național în fiecare an, în toate Eparhiile, în numeroase orașe. După o perioadă de întrerupere cauzată de pandemie, „Marșul pentru Viață” s-a reluat.

Îi îndemnăm pe preoții și pe credincioșii noștri din Protopopiatul Baia Mare să participe la această manifestare mărturisitoare, cu profunde conotații creștine.

Programul „Marșul pentru Viață” în Municipiul Baia Mare:

Ora 15:00

Întâlnirea participanților în Piața Revoluției
Încolonarea câte 3, în ordine: Icoana Maicii Domnului, ASCOR, ATOCEM, ATOP Baia Mare, Asociația Femeilor Ortodoxe „Mironosițele Femei” din Baia Mare, Asociația „Sfântul Iosif Mărturisitorul”, profesorii si studenții Departamentului de Teologie „Justinian Arhiepiscopul”, Seminarul Teologic Liceal Ortodox „Sfântul Iosif Mărturisitorul”, inspectorul școlar și profesorii de religie din Municipiul Baia Mare, clerici si diaconi, studenții și elevii școlilor teologice, cadrele didactice de religie împreună cu elevii, credincioși din Protopopiatul Baia Mare și din împrejurimi.

Ora 15:30

Începerea „Marșul pentru Viață” în Municipiul Baia Mare conform programului stabilit, pe traseul: Bulevardul Regele Mihai I – Bulevardul Unirii – Catedrala Episcopală „Sfânta Treime”.

Ora 16:00

Sosirea participanților la Catedrala Episcopală „Sfânta Treime”
Mesajul copiilor și al tinerilor
Mesajul unei mame
Mesajul Ierarhului

Ora 17:00

Slujba Vecerniei la Catedrala Episcopală „Sfânta Treime”
Amintim faptul că, în ședința din 9 februarie 2017, Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române a hotărât binecuvântarea și sprijinirea organizării, la nivel naţional a „Marșului pentru Viață.

Biroul de presă al Episcopiei Ortodoxe Române a Maramureșului și Sătmarului

- Publicitate -
Share this Article
Sari la conținut