Episcopia Maramureșului și Sătmarului dorește să înființeze un centru de îngrijire pentru copiii cu boli terminale

1 minute de citit
- Publicitate -

Episcopia Maramureșului și Sătmarului dorește înființarea unui centru de îngrijiri paliative pediatrice în localitatea Satu Nou de Jos.

Inițiativa a fost exprimată marți, la Catedrala Episcopală „Sfânta Treime” din Baia Mare, în cadrul întâlnirii preoților de caritate și a responsabililor sectorului social-filantropic și misionar al eparhiei.

Astfel, Episcopia Maramureșului și Sătmarului dorește să ofere suport medical și îngrijire spirituală copiilor aflați în stări critice de sănătate.

Ideea de înființare a centrului de îngrijiri paliative pediatrice a venit în contextul Anului omagial 2024 al pastorației și îngrijirii bolnavilor în Patriarhia Română.

În cadrul întâlnirii a mai fost stabilit un program de rugăciune prin care se va oficia, în perioada posturilor de peste an, Taina Sfântului Maslu la fiecare spital din eparhie.

De asemenea, Episcopia Maramureșului și Sătmarului dorește implicarea tinerilor din eparhie în identificarea și îngrijirea persoanelor bolnave din comunitățile din care fac parte.

Activitățile organizate local în Episcopia Maramureșului și Sătmarului, în contextul Anului omagial 2024 al pastorației și îngrijirii bolnavilor, vor fi coordonate îndeaproape de protopopiatele eparhiei prin departamentele social-filantropice și misionare.

www.basilica.ro

- Publicitate -
Share this Article
Sari la conținut