Despre cea mai tânără jandarmeriță din Inspectoratul de Jandarmi Județean ”Pintea Viteazul” Maramureș

3 minute de citit
- Publicitate -

Diana este cea mai tânără jandarmeriță din Inspectoratul de Jandarmi Județean ”Pintea Viteazul” Maramureș și poate și cea mai energică. Pasionată de atletism, schi sau fitness, mereu implicată în activități sportive și o militantă a stilului de viață sănătos, Diana afirmă că nu trece nicio zi în care să nu se antreneze. Un target minim este de 1000 de km/an alergați.

Chiar dacă se consideră o ,,băiețoasă”, Diana este o feministă convinsă. Mereu zâmbitoare și optimistă, atentă cu ceilalți, deschisă și empatică, reușește să creeze legături trainice cu toți colegii. I se spune tot timpul că are ceva special pentru că iubește oamenii și se împrietenește cu ușurință cu aceștia. Marea ei dragoste însă este haina militară pe care a hotărât să o îmbrace încă din anul 2017, an în care, după absolvirea liceului, s-a înscris la Școala Militară de Subofițeri Jandarmi ”Petru Rareș” Fălticeni, pentru ca doisprezece luni mai târziu să devină ,,jandarm cu acte în regulă” la Inspectoratul de Jandarmi Județean ”Pintea Viteazul” Maramureș De atunci lucrează la Detașamentul Mobil, în domeniul ordine publică.

A participat la nenumărate meciuri, manifestări publice sau chiar misiuni de restabilire a ordinii publice. Are un palmares impresionant de relatări despre felul în care se desfășoară o misiune, despre importanța dialogului cu cetățenii, despre supremația legii. S-a îndrăgostit iremediabil de stradă și este convinsă că numai pulsația străzii face dintr-un simplu angajat, un jandarm veritabil.

,,Acolo, în stradă, mărturisește Diana, oamenii trăiesc, au probleme, acționează”. Vorbind despre începuturile sale în Jandarmerie, își amintește cu un umor delicios despre prima ei misiune de menținere a ordinii publice, dar mai ales despre reacția colegilor din patrulă: ,, Și tu ce-o să faci aici, la misiune, copilă?”. „O să vă țin spatele”.

Deși a stârnit hohote de râs, acest răspuns îndrăzneț a reușit să impună respectul și admirația camarazilor. Aceeași sinceritate și asumare o caracterizează și astăzi.

Este determinată și devotată pentru că Jandarmeria este a doua ei familie așa cum ea însăși mărturisește: ,,Aici m-am născut profesional, m-am dezvoltat, am evoluat. Oamenii ăștia (n.r. colegii) m-au crescut”. Se spune că nimeni nu este prea tânăr pentru a avea succes. Diana confirmă această ipoteză. Entuziasmul tinereții, conjugat cu o îndârjită dorință de a reuși, constituie întotdeauna premisele unei cariere de succes.

- Publicitate -
Share this Article
Sari la conținut