Dacian Cioloș deschide lista de candidați ai Partidului REPER pentru Parlamentul European

3 minute de citit
- Publicitate -

Partidul REPER și-a anunțat lista candidaților la alegerile europarlamentare din 9 iunie, prezentând o echipă din care fac parte actuali europarlamentari precum Dacian Cioloș, Ramona Strugariu și Dragoș Pîslaru, actualii deputați Andrei Lupu și Oana Cambera și Simina Tulbure dar și cercetătorul fizician Cristian Presură ori profesorul universitar clujean Ciprian Mihali.

Dacian Cioloș, europarlamentar REPER:

”Colegii m-au ales să deschid lista Partidului REPER la aceste alegeri. Suntem un partid care participă prima dată în alegeri dar suntem oameni cu experiență mare care am arătat că România poate fi influentă în Uniunea Europeană cu politicieni frermi, integri și muncitori. Avem ambiția de a răsturna toate calculele electorale pe care și le fac ceilalți. Credem că orice partid oricât de comasat, orice cartel politic, cum e cel dintre PSD si PNL, orice partid extremist ca AUR, poate fi trântit la vot de cetățeni. Poate nu suntem azi cotați cu mari șanse, dar suntem hotărâți să
muncim oricât este nevoie pentru a convinge cetățenii că avem cea mai bună echipă care reprezintă România în UE. Cel mai bun sondaj este rezultatul votului”.

Ramona Strugariu, copreședintă REPER:

”Venim în fața românilor cu cea mai bună echipă europeană a României, un fapt deja demonstrat în acest mandat. Am livrat peste promisiunile din campania electorală, este un lucru fără precedent în istoria politică a României.
Mai mult, Reper are o listă care respectă paritatea de gen şi cotele de tineri, exact aşa cum ne-am angajat. Facem ceea ce spunem că suntem: un partid liberal, pentru care viitorul tinerilor contează, pentru care valorile democratice şi europene nu sunt doar declarative. Suntem primul partid din România pe ale cărui liste se regăsesc în mod egal femei și bărbați, oameni foarte competenți, și care are trei candidați de sub 35 de ani în primele 10 poziții. Tot în top 10 avem un cercetător de renume, fizicianul Cristian Presură, şi un intelectual şi diplomat român de excepție, profesorul Ciprian Mihali.

România este într-un derapaj antidemocratic fără precedent. Ce face Partidul Comasat Român acum ne poziționează în Europa umăr la umăr cu prietenii lui Putin, precum Orban în Ungaria, nu pe harta celor puternici, aşa cum a făcut delegația Partidului REPER în Parlamentul European. Mai mult decât oricând, trebuie să luptăm pentru a ne apăra această democrație, şi în România, şi în Europa. Justiția, statul de drept, lupta anticorupție, garantarea drepturilor şi libertăților, mecanisme ferme de sancționare a derapajelor, fie că vorbim de fraude cu banii oamenilor sau de imixtiuni putiniste în procesele democratice, acestea sunt şi rămân priorități ferme de mandat. Vrem o decadă cu oEuropă şi o Românie ferme, solidare, echipate pentru a învinge imperialismul”

- Publicitate -
Share this Article
Sari la conținut