Curenții „rip” din Marea Neagră care pot smulge pe oricine chiar și de pe mal

2 minute de citit
- Publicitate -

24 de ore negre, pe litoralul românesc. Şase oameni şi-au pierdut viaţa, în urmă cu două zile, în valurile mării agitate. Zeci de oameni au ignorat şi de această dată steagul roşu arborat de salvamari şi au fost traşi sub apă de curenţii de tip rip.

Se pare că turiștii ascultă de sfatuile salvamarilor. La Costinești, turiștii stau doar cu picioarele în apa mării, intră doar la mal și așteaptă să iasă soarele.

Vântul suflă cu putere pe litoral, rafalele ajung până la 60 km/oră. Marea este agitată, iar curenții sunt foarte puternici. Vorbim despre așa numiții curenți RIP . Specialiștii atrag atenția că este imposibil să înoți împotriva lor și că nici măcar înătătorii experimentați nu le-ar face față.

În ultimele zile, șase oameni au murit înecați în apele mări: patru turiști au sfârșit la Mamaia, unul în Venus și unul în Costinești, iar o fată se află în stare gravă la spital.

Curenții RIP pot smulge pe oricine din apropierea malului

Marea Neagră este una dintre cele mai pericoluase. Cercetătorii avertizează că pe litoral există curenţi ucigaşi, numiţi rip, care pot smulge pe oricine din apropierea malului, acolo unde apa nu depăşeşte nici măcar un metru. În câteva secunde, victima e purtată în larg şi, dacă nu ştie cum să reacţioneze corect, panica îi poate fi fatală.

 

- Publicitate -
Share this Article
Sari la conținut