Conferință dedicată vindecării rănilor trecutului

8 minute de citit
- Publicitate -
Conferință “Traumă – Memorie – Vindecare” – O încercare de reconciliere cu trecutul istoric românesc complicat prin psihoeducație, terapie, cercetare. Despre epigenetică și psihoterapie – Cu Timea Müller și Dr. Diana Chiosa – Proiect Generation‐Code® – România
Intro: Anna Bobroszvky – „Moștenirea invizibilă a comunismului și cum poate vindeca memoria rănile trecutului.”
Moderator – Ionică Mariș
Acasă la Sighet și la Breb
10.8 -19.8.2023
TRAUMĂ – MEMORIE – ACCEPTARE
Trauma transgenerațională în literatură, știință, joc și psihoterapie. O serie de evenimente din cadrul proiectului Generation-Code® România împreună cu Unicorn Land Events.
Prin proiectul Generation‐Code® România abordăm integrarea și vindecarea traumelor ancestrale individuale și colective în contextul istoric românesc. Împreună cu specialiști din domeniul psihoterapiei, pedagogiei, geneticii, epigeneticii, istoriei, etnologiei, antropologiei și a altor științe umane dorim să obținem o imagine cat mai apropiată de specificul istoric românesc și respectiv a traumelor colective și individuale din spațiul numit acum România.
Seria de evenimente Traumă – Memorie – Acceptare aduce în discuție traumele inter- și transgeneraționale, punând accent pe caracterul istoric și colectiv al acestora, dar și pe consecințele sale psihologice și fiziologice, resimțite individual. Acest subiect este tratat în manieră pluridisciplinară, de la lectură până la comunicare științifică, de la prelucrări ludice ale istoriei familiale până la abordarea psihoterapeutică prin intermediul metodei Generation-Code® și practicarea jocului de terapie Rădăcini puternice®.
Evenimentul ilustrează și încurajează abordarea unor modele diverse de conștientizare a traumelor colective și individuale cu caracter istoric și vindecarea acestora prin reconcilierea și integrarea trecutului istoric în viața de zi cu zi.
În cadrul unor workshop-uri interactive, inițiative și proiecte cu impact social, participanții la proiect investighează în mod activ aceste experiențe în interiorul lor, unii cu alții și în cadrul domeniilor lor colective, pentru a ajunge, în cele din urmă, la o mai mare claritate și reziliență față de evenimentele mici și mari care modelează viața, individual și colectiv.
Organizată de Unicorn Land Events în colaborare cu Proiect Generation-Code® România, seria de evenimente Traumă – Memorie – Vindecare se adresează atât specialiștilor cât și publicului larg, care este invitat să participe la câteva zile de evenimente diverse, interactive și formative.
Evenimentul din Sighet vine ca o urmare firească a evenimentului TRAUMA-MEMORIE-VINDECARE susținut la Brașov în aprilie anul acesta, organizat de Centrul Cultural German Brașov în parteneriat cu Institut für Transgenerative Prozesse Wendeburg-Germania, Proiect Generation-Code® România, Forumul Democrat German Brașov și Editura Trei, cu sprijinul Goethe Institut București, al Universității Transilvania, al Centrului Multicultural al Universității Transilvania din Brașov, al Centrului Cultural Reduta, al Departamentului pentru Relații Interetnice și al Librăriei Cărturești.
Accesul la evenimentele din cadrul proiectului este pe bază de donație către SOS Bambini.
Accesul la cursul de formare adresat specialiștilor este contra cost, cu o reducere de 30% pentru sigheteni și baimareni. Se oferă la curs două locuri gratuite pentru specialiști care lucrează benevol cu grupe defavorizate, sau care sunt la început de drum și nu au încă posibilități financiare. Cursul se adresează specialiștilor care lucrează cu oameni: psihoterapeuți, psihologi, consilieri, coach, asistenți sociali, medici, pedagogi, educatori etc.
Organizare:
Timea Müller / Fondatoare Proiect Generation-Code® România. Sociopsihopedagog, profesionist în practica sistemică familială, cu specializare în procese transgenerative, de migrație și integrare. Practician și formator în metoda de terapie a traumei transgeneraționale Generation-Code® cu instrumentele pentru munca biografică aferente acesteia.
Dr. Diana Chiosa / membră fondatoare proiect / cercetare, epigenetica și salutogeneză, medic, psihoterapeut i.f., practitioner Rădăcini Puternice®.
Cristina Frasin / membră fondatoare proiect / management, social si formare.
Szonia Kadar – / membră onorifică proiect / Event Management, social.
Programul evenimentelor 10.08 – 19.08
TRAUMĂ – MEMORIE – ACCEPTARE
Joi 10.08.2023
16:30-18:00 – Conferință “Traumă – Memorie – Acceptare” | Memorialul Victimelor Comunismului și al Rezistenței, Corneliu Coposu 4, Sighet
O încercare de reconciliere cu trecutul istoric românesc complicat prin psihoeducație, terapie, cercetare. Despre epigenetică și psihoterapie.
Cu Timea Müller și Dr. Diana Chiosa
Intro: Anna Bobroszvky – „Moștenirea invizibilă a comunismului și cum poate vindeca memoria rănile trecutului.”
Moderator – Ionică Mariș
19:00-22:00 – Seară de psihogenealogie “La o bere cu bunicul” | Cowley’s Pub, Str. Corneliu Coposu 1, Sighet
Cu Timea Muller, Diana Chiosa, Cristina Frasin.
Vineri 11.08 – Duminica 13.08 – Formare Rădăcini puternice® | Colegiul Național Dragoș Vodă, Str. Mihai Viteazu 14, Sighet
Formare pentru specialiștii din domenii psihosociale și pedagogice în folosirea jocului de diagnoză și terapie transgenerațională Rădăcini puternice®. Jocul de terapie Rădăcini Puternice® a fost dezvoltat de psihoterapeuta de familie Sabine Lück pe baza conceptului Generation-Code® și Generation-Code for Kids® luând în considerare cele mai recente descoperiri din neurobiologie și epigenetică pentru domeniul psihoterapeutic și educaţional. Cu ajutorul acestui mediu este posibil să se îndrepte atenţia direct asupra codului generaţional ca formator al identităţii și, astfel, să se activeze atât inconștientul, cât și cunoașterea conștientă a clientului.
Cu Timea Müller, invitată Dr. Diana Chiosa
Joi 17.08
14:00 – 18:00 | Workshop Rădăcini puternice® | SZMISZ / Centru Tineret, Piața Libertății 24
Workshop pentru adolescenți de prelucrare creativă a propriei genealogii prin joc.
Cu Timea Muller, Dr. Diana Chiosa
19:00 – 20:00 – Seară de lectură și dialog “Strămoși pe divan” | Friend’s Pub, Str. Iuliu Maniu 20
Lectură și discuție din și despre cartea “Strămoși pe divan”, apărută la Editura Trei în 2022
Parteneri de dialog: Timea Müller – promotoarea proiectului Generation-Code® România și Ionică Mariș
Vineri 18.08 – Sâmbătă 19.08
Participare la atelierele din cadrul festivalului “Fest în Vale” din Breb
Atelier transgenerațional – “Câtă bunică porți în tine?” – căutăm împreună un prim efect terapeutic de întărire a resurselor moștenite de la antecesori.
Cu Timea Muller, Frasin Cristina
Atelier scriere creativă – “Mesajul din sticlă” / despre mesaje și delegații strămoșești ca formatoare a identităţii.
Cu Timea Muller, Kadar Szonja, Frasin Cristina
Atelier foto – “Punkistul din familie” / prin memoria epigenetică se creează noi perspective de viitor pentru participanți.
Cu Dr. Diana Chiosa
18.08-19.08 – Punct Editura Aska și punct mobil (Find us!)
Atelier “Biblioteca de cărți vii” / joc dialogal pentru a descoperi povestea persoanei din fața ta.
Cu Timea Muller, Frasin Cristina, Dr. Diana Chiosa, Kadar Szonja
Metoda Generation‐Code® și instrumentele acesteia — Rădăcini Puternice® și Farmacia cu Jocuri® — au fost create pentru a ne ajuta să oprim transmiterea dureroasă a moștenirii ancestrale și a găsi urmele de iubire în lanțurile ereditare; pentru a crea noi planuri de viață care să corespundă adevăratului potențial uman; pentru a face pace cu trecutul nostru și al strămoșilor noștri; și, în fine, pentru a ne putea trăi cu adevărat propria viață.
Vă așteptăm cu drag!
Organizare:
@Unicorn Land Events
- Publicitate -
Share this Article
adbanner
Sari la conținut