Concursul de eseuri „Mineralele din viața noastră” – ediția a IV-a, 2024

3 minute de citit
- Publicitate -

Muzeul Județean de Mineralogie „Victor Gorduza” Baia Mare, în parteneriat cu Societatea Geologică a României și Inspectoratul Școlar Județean Maramureș, lansează Ediția a IV-a a Concursului de eseuri „Mineralele din viața noastră”.  Acest concurs este organizat cu ocazia Zilei Internaționale a Pământului, care se celebrează în fiecare an pe data de 22 aprilie.

Concursul se desfășoară în perioada 1 februarie – 23 aprilie 2024 și se adresează atât elevilor din ciclul gimnazial, cât și celor din ciclul liceal. Participanții vor trebui să realizeze un eseu, în care vor putea sa aleagă între:

  • a descrie un mineral: definire, proprietăți, tipuri de zăcăminte din care provine mineralul, răspândirea acestuia în natură (zonele de pe glob unde se exploatează cele mai importante zăcăminte) și o prezentare detaliată a principalelor utilizări ale acestuia, sau
  • a descrie materiile prime minerale ce fac parte dintr-un produs sau obiect, pe care îl utilizăm în viața noastră (descrierea mineralelor și evidențierea rolului în funcționarea sau utilizarea produsului/obiectului).

În vederea participării la concurs, doritorii trebuie să se înscrie prin intermediul formularului online https://forms.gle/KpAahg8Ed9zjRGpz6 , până la data de 15 martie 2024, urmând ca eseurile să fie trimise până cel târziu la data de 15 aprilie 2024, prin e-mail la adresa muzmin@rdsmail.ro, specificându-se la subiect „Pentru concurs Ziua Pământului”.

În e-mail se vor trece numele și prenumele participantului, vârsta și școala la care învață. Eseul va fi redactat în limba română, format document .doc (Microsoft Word), font Times New Roman, caractere de 14, spațiere la 1 rând, aliniere Justify, va avea maxim 5 pagini A4 și pot fi utilizate până la 4 fotografii.

La e-mail se va atașa acordul de consimțământ, în vederea prelucrării datelor personale, după modelele disponibile în documentul „Informare în vederea prelucrării datelor cu caracter personal pentru înscrierea la concurs”.

Vor fi premiate cele mai bune 3 lucrări, iar premierea va avea loc în data de 23 aprilie 2024, la o oră ce va fi comunicată ulterior și se va desfășura online pe platforma ZOOM. Premiile vor consta în articole destinate drumețiilor montane, casete cu minerale, publicații din sfera științelor naturale și diverse device-uri.

Jurizarea se va face de către specialiști din cadrul Muzeului, ai Societății Geologice și ai Inspectoratului Școlar și se vor urmări aspecte ce țin de calitatea și acuratețea informației, de unicitatea și diversitatea ideilor.

Regulamentul complet al Concursului poate fi consultat aici.

- Publicitate -
Share this Article
Sari la conținut