Colegiul Național ”Gheorghe Șincai” Baia Mare organizează concursul interjudețean de orientare în carieră

2 minute de citit
- Publicitate -

Colegiul Național ”Gheorghe Șincai” Baia Mare, în parteneriat cu Liceul Teoretic „Avram Iancu” din Cluj-Napoca, organizează Concursul interjudețean de orientare în carieră „CE VOI DEVENI? CUM VOI DEVENI?”, ediția a VIII-a, înscris în Calendarul proiectelor de educație extrașcolară regionale și interjudețene – anul școlar 2023-2024.

”Alegerea carierei este o decizie importantă și poate avea un impact semnificativ asupra unei persoane. În cadrul concursului, elevii își pot identifica propriile aptitudini, valori și interese, pot reflecta asupra unei viitoare profesii și își pot găsi sursa personală de motivație în alegerea carierei. Cunoașterea specificului unei anumite profesii, exprimarea creativă către viitoarea carieră, luarea deciziei şi realizarea unui plan de carieră contribuie la dezvoltarea spiritului de inițiativă și antreprenoriat, unul dintre obiectivele cheie europene. De asemenea, concursul va încuraja exprimarea creativității literare, artistice și digitale, contribuind astfel la dezvoltarea mai multor competențe.

Concursul va avea ca finalitate o colecţie de desene, postere, prezentări, imagini, videoclipuri, eseuri, fişiere cu conţinut multimedia şi text cu conţinut sugestiv pentru tema concursului. Acestea se vor constitui în resurse valoroase pentru activităţile de consiliere şi orientare şcolară şi profesională şi vor fi sursă de motivaţie pentru construirea unei cariere de succes”, arată reprezentanții liceului băimărean.

Secțiunile concursului sunt:

Secțiunea 1: Ce voi deveni? – descrierea viitoarei profesii și argumentarea alegerii acesteia.
Secțiunea 2 : Cum voi deveni? – secțiune care va cuprinde 3 teme:
Tema 1: Plan de afaceri
Tema 2: Planul de carieră
Tema 3: Simularea unui interviu de angajare (joc de rol)

Regulamentul de organizare și desfășurare, calendarul activităților și formularul de înscriere la concurs se găsesc pe site-ul concursului care se deschide cu linkul https://sites.google.com/view/cvdx2. Termenul de înscriere este:29.03.2024
Condiții de participare: fiecare școală participantă va putea înscrie la concurs maximum 3 lucrări pe nivel de învățământ și pe secțiune.

Informații de contact: adriana_mester@yahoo.com

- Publicitate -
Share this Article
Sari la conținut