Ciolacu cere PNL să facă alianțe locale doar cu PSD

3 minute de citit
- Publicitate -

 

Președintele Partidului Social Democrat, Marcel Ciolacu, a cerut ca Partidul Național Liberal  să nu mai poată încheia alianțe locale cu alte partide cu excepția PSD, lucru ce a dus la un nou scandal în coaliție.

Pe acest fond, prim-vicepreședintele Partidului Național Liberal , Dan Motreanu , a declarat că un astfel de scenariu nu poate fi posibil atâta timp cât liderii PSD continuă să îi atace pe miniștrii liberali.

„Este destul de dificil să avem o colaborare bună cu PSD in toate județele, chiar dacă am găsi un numitor comun pentru multe lucruri care ne despart, atâta timp cât Președintele PSD Marcel Ciolacu îi încurajează pe unii dintre reprezentanții săi în teritoriu să îi atace pe miniștrii PNL și pe reprezentanții administrației locale PNL.

După cum vedeți, este o diferență foarte mare între ceea ce declară Președintele PSD și acțiunea sa politică. Este o diferență foarte mare între abordarea premierului Ciucă – care niciodată nu a încurajat atacurile în coaliție, dimpotrivă a preferat să nu răspundă atunci când a fost atacat el sau PNL – și cea a lui Marcel Ciolacu care încurajeaza liderii din eșalonul 2-3 al partidului să atace miniștrii PNL sau să ii încurajeze să facă oferte pentru „atragerea” unor primari PNL.

Prin urmare, în aceste condiții, este greu să vorbim despre o colaborare unitară la nivelul tuturor județelor între PNL si PSD”, a declarant Dan Motreanu.

Ce se întâmplă la nivel de Maramureș?

Ținând cont de faptul ca președinții județeni a celor două partide sunt cel mai probabil contracandidați la alegerile viitoare pentru șefia CJ Maramureș, e aproape imposibil ca pacea cerută de la București să poată fi acceptată. Există disensiuni majore între cei doi, o ceartă pe proiecte și bani, viziuni diferite si o incompatibilitate evidentă la nivel de comunicare. Dar, cum politica este arta compromisului, vom vedea dacă cerințele venite de la București pot fi respectate în Maramureș, mai ales că și cei din eșaloanele inferioare ale partidelor se disprețuiesc fățiș.

Oare PMP ce are de zis?

 

- Publicitate -
Share this Article
Sari la conținut