China vrea să interzică minorilor să folosească telefonul mobil mai mult de 2 ore pe zi

2 minute de citit
- Publicitate -

Autoritatea chineză de reglementare a spațiului cibernetic vrea să interzică minorilor să își folosească telefoanele mobile mai mult de două ore pe zi. Anunțul a dus la o scădere subită a prețurilor companiilor tech chineze pe bursă, relatează Reuters.

Administrația Ciberspațiului din China (CAC) a anunțat, miercuri, că dorește ca furnizorii de dispozitive smart să introducă un așa-zis zis „mod pentru minori”, adică un program care le-ar interzice copiilor și tinerilor sub vârsta de 18 ani să acceseze internetul pe dispozitivele mobile între orele 22:00 și 06:00.
Tinerii cu vârsta între 16 și 18 ani ar urma să aibă voie să își folosească telefoanele doar două ore pe zi, cei cu vârsta între 8 și 16 ani o oră, iar cei mai mici de atât ar primi doar 8 minute zilnic.

În ultimii ani, autoritățile chineze au devenit din ce în ce mai preocupate de ratele de miopie și de dependența de internet în rândul tinerilor. În 2021, guvernul a limitat accesul copiilor și a tinerilor sub vârsta de 18 ani la jocurile video la un maxim de o oră în weekenduri.

Propunerile publicate cu privire la reducerea timpului pe telefon vor fi lăsate în dezbatere publică până în data de 2 septembrie, potrivit CAC.

- Publicitate -
Share this Article
adbanner
Sari la conținut