Care este planul Ministerului Educației pentru recuperarea materiei din zilele de grevă

2 minute de citit
- Publicitate -

După cele trei săptămâni în care Educația a fost în grevă, iar elevii au pierdut multă materie, unii profesori încearcă să își recupereze banii pierduți în timpul grevei, astfel vor recupera trei săptămâni de școală în 3 zile, acesta fiind planul la care a lucrat Ministerul Educației.

Vineri, 16 iunie, se încheie anul școlar, iar profesorii mai au la dispoziție două zile ca să pună note elevilor și să le incheie mediile, mai exact aceștia trebuie să facă în două zile ceea ce n-au făcut în trei săptămâni.

În unele școli, s-a făcut și un orar: 25 de minute de predare, 5 minute de pauză, dar situațiile diferă de la o școală la alta.Ministerul a comunicat că se poate recupera o singură săptămână din iunie din timpul grevei și cea din luna mai este exclusă. Astfel, în programul 8.00 – 15.00, vor fi cam 14 ore de cursuri pentru elevi pe zi. Profesorii vor să recupereze cam 42 de ore, care vor fi plătite

De asemenea, ministerul vrea să majoreze sumele pentru cadrele didactice supraveghetori sau care vor corecta lucrările la examenele naționale. Astfel, la Evaluarea Națională 2023, vor primi 15 lei pentru o lucrare corectată, iar la Bacalaureat câte 18 lei.

Sumele pentru asistenții supraveghetori la examene vor fi la Bacalaureat de 157 de lei pe zi, iar la Evaluarea Națională 145 lei pe zi.

 

A.M.

 

- Publicitate -
Share this Article
adbanner
Sari la conținut