Călin Bota, deputat PNL: ”Vehiculele lente” vor fi exceptate de la inspecţia tehnică obligatorie

1 minute de citit
- Publicitate -
”În cadrul plenului Camerei Deputaţilor, am avut oportunitatea să clarificăm şi să aducem modificări importante în ceea ce priveşte inspecţia tehnică periodică a vehiculelor lente”, a declarat Călin Bota, deputat PNL de Maramureș.

Astfel, s-a decis exceptarea de la obligativitatea efectuării ITP pentru vehiculele cu o viteză maximă de până la 25 km/h. Această măsură vine în sprijinul deţinătorilor acestor vehicule, simplificând procesul birocratic pentru un număr redus de autovehicule.

Prin acelaşi act normativ s-a introdus obligativitatea efectuării inspecţiei tehnice periodice la fiecare 6 luni, pentru toate autovehiculele utilizate în activitatea de închiriere de mașini, RENT CAR.
Scopul acestei măsuri este de a asigura un nivel ridicat de siguranță în transportul public, atât pentru clienţi, cât și pentru cei care desfășoară această activitate.
Promovarea unui cadru legislativ adecvat și eficient în țara noastră va contribui, în mod semnificativ, la accelerarea acestui proces și la crearea unei Românii mai sigure pentru toți cetățenii săi.

- Publicitate -
Share this Article
Sari la conținut