Avertizare meteo de vreme rea în Maramureş și alte județe

2 minute de citit
- Publicitate -

Atenționare meteo de vreme rea: Administrația Națională de Meteorologie a emis, miercuri dimineață, o nouă avertizare meteo de vreme rea în Maramureş și alte județe.

Avertizarea de vreme rea este valabilă până joi la amiază. Astfel, potrivit meteorologilor, începând de miercuri dimineață, 13 decembrie 2023, intră în vigoare atenționare meteo cod galben și cod portocaliu de precipitații însemnate cantitativ.

COD GALBEN

Interval de valabilitate: 13 decembrie, ora 10:00 – 14 decembrie, ora 12:00
Fenomene vizate: ploi moderate cantitativ
Zone afectate: Banat, Crișana, Maramureș, vestul și nordul Transilvaniei și zonele montane aferente

În intervalul menționat, în Banat, Crișana, Maramureș, vestul și nordul Transilvaniei, precum și în zonele montane aferente, va ploua și se vor acumula cantități de apă de 25…40 l/mp și izolat de peste 50 l/mp. La munte ploile vor determina topirea stratului de zăpadă, iar la altitudini de peste 1500 m, în nordul Carpaților Orientali, trecător vor fi precipitații mixte.

COD PORTOCALIU

Interval de valabilitate: 13 decembrie, ora 10:00 – 14 decembrie, ora 12:00
Fenomene vizate: precipitații însemnate cantitativ
Zone afectate: Carpații Occidentali și nordul Carpaților Orientali

În intervalul menționat, în Carpații Occidentali și nordul Carpaților Orientali, se vor acumula cantități de precipitații de 50…60 l/mp și izolat de peste 70 l/mp.

În funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice, Administraţia Naţională de Meteorologie va actualiza prezentul mesaj.

 

- Publicitate -
Share this Article
Sari la conținut