Avertizare de furtună și ploi torențiale în multe județe din România. Cod GALBEN în Maramureș

2 minute de citit
- Publicitate -

Conform Administrației Naționale de Meteorologie, jumătate de țară se află sub avertizare cod galben sau portocaliu de furtună, ploi torențiale, vijelii și grindină. Din cele 41 de județe ale României, 36 dintre ele se află sub această avertizare meteo.

Cod galben până luni dimineața la ora 10

Astfel, în intervalul 18 iunie, ora 10 – 19 iunie, ora 10 local vor fi perioade cu instabilitate atmosferică în Moldova, Muntenia, jumătatea de est a Transilvaniei și sudul Dobrogei, precum și în Carpații Orientali și Meridionali. Aceasta se va manifesta prin averse, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului și pe arii restrânse vijelii și grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 20…25 l/mp și izolat de peste 30…40 l/mp.

Cod portocaliu până în această seară la ora 23

Duminică, începând cu ora 14 și până la ora 23, în zona Carpaților Orientali, în estul Carpaților Meridionali și în județele Buzău, Ialomița și Călărași vor fi averse torențiale, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului și pe arii restrânse vijelii și grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 30…40 l/mp și izolat de peste 50…60 l/mp.

În nordul Transilvaniei și în Maramureș instabilitatea crește treptat în unele zone. Vremea este imprevizibilă și posibil însoțită de fenomene electrice și de căderi de grindină, dar sunt și perioade scurte cu soare, iar maximele ajung la 27 de grade.

Vremea va fi la fel de schimbătoare și în zilele următoare.

- Publicitate -
Share this Article
Sari la conținut