Aur, argint și bronz pentru România la Olimpiada de Astrofizică

1 minute de citit
- Publicitate -

Elevii români au adus din nou mândrie țării noastre.

În perioada 10 – 20 august a avut loc a XVI-a ediție a Olimpiadei Internaţionale de Astronomie şi Astrofizică, în Chorzow, Polonia, cu participarea a 53 de ţări, informează sâmbătă Ministerul Educaţiei.

Medalie de aur şi cel mai mare punctaj din competiţie la proba teoretică a obţinut Andrei Dragomir, elev la Liceul Internaţional de Informatică Bucureşti, medalii de argint au luat Teofil Voicu de la Colegiul Naţional „Emil Racoviţă” din Cluj-Napoca, Mendel Mendelsohn de la Liceul Internaţional de Informatică Bucureşti şi Bogdan Ciocârlan, elev la acelaşi liceu.

Potrivit sursei citate, medalie de bronz a obţinut George Vladimir Necula de la Liceul Internaţional de Informatică Bucureşti.
Profesori coordonatori au fost lect. dr. Cristian Pîrghie de la Universitatea „Ştefan cel Mare” din Suceava şi prof. dr. Petru Crăciun de la Inspectoratul Şcolar Judeţean Suceava.
„Felicitări elevilor, profesorilor coordonatori şi tuturor celor ce i-au susţinut în drumul spre performanţă”, a transmis Ministerul Educaţiei.

- Publicitate -
Share this Article
Sari la conținut