Au trecut 8 ani de la tragedia din clubul Colectiv. 65 de oameni au fost comemorați de familie și prieteni

2 minute de citit
- Publicitate -

30 octombrie 2015, ziua în care 65 de oameni și-au pierdut viețile, iar alți 163 au fost grav răniți în urma incendiului.

În urmă cu 8 ani trupa „Goodbye to gravity” a susținut un concert, urmând să-și lanseze un album. Potrivit imaginilor, în urma aprinderii unor artificii în local, flăcările au cuprins tavanul și toată lumea se afla în pericol. Unele victime au murit arse în încăperea cuprinsă de flăcări, iar altele și-au găsit sfârșitul pe paturile de spital, la distanță de câteva zile sau săptămâni după tragedie. La acel moment, au fost declarate trei zile de doliu național, 31 octombrie, 1 și 2 noiembrie.

Reamintim că 27 de tineri au murit în noaptea de 30 spre 31 octombrie 2015, iar alţi aproape 40 în perioada următoare, mulţi din cauza infecţiilor nozocomiale contractate în spital, iar în vara anului 2017, la aproape 2 ani de la incendiu, unul dintre supraviețuitori s-a sinucis.

În urma tragediei, s-a decis construirea a trei centre pentru arși în România, la București, la Timișoara și la Târgu Mureș, dar nimic nu s-a schimbat de atunci. Singurele lucrări au început la spitalul din Timișoara, în urmă cu patru luni. Fondurile vin din partea Băncii Mondiale.

- Publicitate -
Share this Article
Sari la conținut