Armata Română a început recrutarea

3 minute de citit
- Publicitate -

A început o nouă campanile de recrutare și selecție a cetățenilor români care doresc să îndeplinească serviciul militar în rezervă, în calitate de rezervist voluntar în Armata României. Sunt peste două mii de locuri disponibile pentru toate categoriile de personal: ofițeri, maiștri militari, subofițeri, soldați și gradați.

În prezent, Armata Română are 68.500 de militari activi, potrivit Military Balance 2021, realizat de IISS (Institutul Internațional pentru Studii Strategice).

Prin noile reglementări legale privind statutul rezerviștilor voluntari, au intrat în vigoare noi măsuri care au drept scop creșterea atractivității serviciului militar în calitate de rezervist voluntar, precum:

  •  remuneraţia acordată în perioada în care rezerviştii voluntari nu participă la instruire sau la misiuni este de 30% din solda de funcţie, la care se adăugă solda gradului deţinut;
  • nu există obligația restituirii cheltuielilor de recrutare şi selecţie, în situația nesemnării/ nefinalizării contractului;
  • drepturi de echipare și de hrană, conform reglementărilor aplicabile personalului militar în activitate;
  •  eliminarea limitărilor privind plecarea rezerviștilor voluntari în străinătate;
  •  cursuri gratuite, potrivit reglementărilor aplicabile personalului militar în activitate, în funcție de nevoile unităților militare.

La centrul militar, cei care doresc să îndeplinească serviciul militar în calitate de rezervist voluntar vor completa o cerere de înscriere și vor prezenta următoarele documente:

  • actul de identitate, original și copie;
  • certificatul de cazier judiciar, eliberat cu maxim şase luni înainte de data depunerii;
  • acte de studii şi/sau alte documente care atestă alte competenţe dobândite în viaţa civilă, original și copie;
  • permisul de conducere valabil, eliberat de către autoritățile române, în original şi în copie, dacă este cazul, pentru candidaţii fără pregătire militară, dacă îndeplinirea atribuţiilor postului pentru care candidează presupune conducerea tehnicii specifice;
  • livretul militar, în original şi în copie, dacă este cazul, numai pentru cei care deţin calitatea de rezervist.

Pentru informații suplimentare, personalul recrutor poate fi contactat pe timpul programului de lucru cu publicul în zilele de luni, miercuri, joi, vineri între orele 08:00 și 16:00 și marți între orele 10:00 și 18:00 la Biroul Informare-Recrutare ale Centrelor Militare Județene.

O campanie de angajare a peste 4.000 de soldaţi profesionişti pentru structura de forţe a Armatei Române a început marţi, 2 mai 2023, înscrierile fiind programate până pe data de 16 iunie 2023.

Potrivit informațiilor transmise de Ministerul Apărării Naţionale, se organizează una dintre cele mai ample campanii de recrutare şi selecţie pentru ocuparea a 4.159 de posturi de soldaţi/gradaţi profesionişti.

În perioada 2 mai – 16 iunie, oamenii care optează pentru dobândirea calităţii de soldat profesionist pot solicita înscrierea în cadrul centrelor militare zonale, judeţene sau de sector (după caz) pe a căror rază de responsabilitate îşi au domiciliul.

- Publicitate -
Share this Article
Sari la conținut