Anuala Artelor 2023 la Colonia Pictorilor Baia Mare

2 minute de citit
- Publicitate -
Anuala Artelor din Baia Mare, o manifestare simbol a artiștilor plastici băimareni prezentă în agenda culturală a municipiului, a reunit, pe simezele Centrului de Artă Contemporană Colonia Pictorilor, cele mai apreciate lucrări de peste an din creația artiștilor băimăreni, dar nu numai. Vernisarea expoziţiei celor 139 de lucrări de artă a avut loc în 6 octombrie. la eveniment au participat şi artişti şi cadre didactice ale Universității de Artă și Design din Cluj-Napoca: Andrei Budescu, Diana Drăgan Chirilă, Angéla Kallo, Alexandru Rădulescu și Eugen Savinescu.
„Anuala Artelor 2023 este evenimentul care ne bucură grație creațiilor din ultimul an ale artiștilor băimăreni pe simezele Centrului de Artă Contemporană Colonia Pictorilor. Dar, întâlnirea cu gestul educațional artistic și cu cel transfrontalier care au constituit nucleul originii acestui fenomen cultural la Baia Mare, ne-au însuflețit și mai mult, prin programul Erasmus+, având ca parteneri Accademia di Belle Arti di Bari, Magyar Képzőművészeti Egyetem, Szegedi Tudományegyetem „Juhász Gyula” și Universitatea de Artă și Design din Cluj-Napoca.
Îi mulțumesc în mod special doamnei Doina Ienei, coordonatorul programelor de mobilitate din cadrul UAD Cluj-Napoca și îi felicit pe toți studenții și profesorii participanți. Acest proiect propune o punte între integrarea temei ecologice, naturale, cu utilizarea materialelor noninvazive prin transpunerea lor în proiecte land-art sau natural art.
Aduc mulțumiri artiștilor participanți la Anuala Artelor, publicului, echipei implicate în realizarea expoziției și a albumului, studenților, profesorilor și nu în ultimul rând, administrației locale pentru sprijinul acordat. Vă așteptăm cu drag să ne vizitați!”, transmite conf. univ. dr. Laura Teodora Ghinea, director al Centrului de Artă Contemporană Colonia Pictorilor şi președinte Filiala Baia Mare a U.A.P.R.

Sursa foto: Anamaria Stanciu şi Colonia Pictorilor Baia Mare

MaramuresOnline.ro

- Publicitate -
Share this Article
adbanner
Sari la conținut