Alte două cutremure au avut loc în România, miercuri dimineață. Seismele s-au produs la un interval de 7 minute

2 minute de citit
- Publicitate -

Două cutremure au avut loc în România după ora 5.30, miercuri dimineața. Seismele au avut aceeași magnitudine, dar s-au produs într-un interval mic de doar 7 minute, a anuțat Institutului Naţional de Cercetare – Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INCDFP).

Primul cutremur care s-a produs în România în ziua de 20 septembrie a avut loc la ora 2:04, iar magnitudinea a fost de 2,1. Epicentrul a fost în zona seimica Vrancea.

Cel de-al doilea seism a avut o manitudine de 3,1 s-a produs la ora 5:37 în judeţul Buzău, la o adâncime de 100,6 kilometri şi s-a înregistrat în apropierea următoarelor oraşe: 53 km nord-vest de Buzău, 61 km sud-est de Sfântu-Gheorghe, 63 km est de Braşov, 63 km vest de Focşani, 70 km nord-est de Ploieşti şi 99 nord-est de Târgovişte, potrivit datelor INFP, scrie Agerpres.

De la începutul lunii septembrie, în România, au avut loc 19 cutremure, cu magnitudini cuprinse între 2 şi 4,2 pe Richter, din care 15 în judeţele Vrancea şi Buzău, zona seismică Vrancea, două în judeţul Buzău, zona Munteniei, şi câte unul în judeţele Gorj şi Braşov, respectiv zonele Oltenia şi Transilvania. În România, cea mai puternică mişcare tectonică din acest an, cu magnitudinea 5,7, a avut loc în data de 14 februarie, în judeţul Gorj, la o adâncime de 6,3 kilometri.

- Publicitate -
Share this Article
adbanner
Sari la conținut