Alimente cu efect anti-îngrășare dezvăluite de celebrul nutriționist Mihaela Bilic

2 minute de citit
- Publicitate -

Celebrul nutriționist a spus că sunt anumite alimente care deși au calorii, lucrează în avantajul nostru, sunt bune pentru noi și ard grăsimea.

După ce a vorbit despre tipurile de grăsime și cum acționează fiecare, aceasta a spus că ar fi bine să alegem de fiecare dată grăsime animală. Ea îngrașă mai puțin decât cea vegetală. De exemplu, deși untura și uleiul de soare au gramul de grăsime cu același număr de calorii, efectele lor asupra siluetei sunt diferite.

Mai precis, acesta din urmă ne îngrașă. Dar alimentele cu efect de anti-îngrășare sunt gălbenușul de ou și peștele gras.

„Bine de știut: grăsimea vegetală îngrașă mai tare decât grăsimea animală. Un gram de grăsime are tot 9 calorii, indiferent dacă provine din ulei de floarea-soarelui, ulei de măsline, grăsime de pește, unt sau untură.

Aportul caloric este identic, însă efectele asupra siluetei sunt diferite!”, a scris Mihaela Bilic.

În ce alimente găsim grăsimile bune, care nu ne îngrașă

Acidul arahidonic, prezent în uleiul de floarea-soarelui, este de trei ori mai adipogenic decât uleiul de pește, de exemplu. Pe scurt, șansele să ne îngrășăm rapid sunt mult mai mari dacă mâncăm zilnic acest tip de ulei.

Iar slănina, uleiul de măsline și untul sunt mai bune decât toate tipurile de grăsimi din seria Omega 6, cum este și uleiul de floarea-soarelui.

Așa cum am precizat, sunt și alimente care au efect de anti-îngrășare. Este vorba despre DHA, un acid din seria Omega 3.

„La polul opus DHA, un acid gras din seria Omega 3, prezent în gălbenușul de ou și în peștele gras, are efect anti-adipogenic (anti-îngrășare)”, a mai spus Mihaela Bilic.

- Publicitate -
Share this Article
Sari la conținut