Alertă pe litoral! Cote foarte ridicate de E coli în apa mării negre!

2 minute de citit
- Publicitate -

Autoritățile au efectuat măsurători ale apei, iar în două dintre cele mai vizitate stațiuni s-au înregistrat concentrații mari de Escherichia Coli. Autoritățile arată faptul că pericolul poate veni în special pentru copii, dacă aceștia înghit apa din mare.
În acest weekend, concentrația de E Coli la punctul Năvodari III a depășit 1300. În general, concentrația este de ordinul zecilor, de aceea și semnalul de alarmă, informează RadioConstanța.

Cea mai mare concentrație a acestei bacterii care poate provoca infecții intestinale a fost înregistrată, în această vară, în punctul Eforie NORD II – peste 7.600.

Purtătorul de cuvânt al Direcției de Sănătate Publică din Constanța susține că îmbăierea este persmisă, dar este recomandată precauție crescută.

“Discutăm despre un episod pasager, restul probelor prelevate din zonă arată o calitate a apei bună, astfel că îmbăierea este permisă”, spune Tudorel Ene.

Medicii atrag atenția că apa mării este bună doar pentru îmbăiere și le recomandă părinților să aibă grijă ca cei mici să nu înghită o cantitate mare.

“Copiii trebuie supravegheați în momentul în care se îmbăiază, să nu înghită cantități mari de apă, pentru că, normal, apa este apă de îmbăiere și nu apă potabilă. Da, deci, nu înseamnă că te îmbolnăvești dacă în timpul înotului înghiți apă, dar sunt copii care beau în cantitate mai mare și sigur că pot apărea probleme”, a declarat dr. Luiza Căruceru, de la Direcția de Sănătate Publică Constanța.

Ce este E Coli

E. coli este o bacterie lactozo-pozitivă (descompune lactoza), gram-negativă, oxidazo-negativă. În unele cazuri de dezechilibrare a microflorei intestinale, aceste bacterii pot produce îmbolnăviri, printr-o înmulțire masivă sau apariția unor tulpini toxicogene.

Bacteriile E. coli nu sunt întotdeauna limitate la intestin, și abilitatea lor de a supraviețui pentru perioade scurte de timp în afara corpului ce le face un organism-indicator ideal pentru a testa probe de mediu de contaminare fecală.

Sursă foto Costinesti.ro Facebook

- Publicitate -
Share this Article
Sari la conținut