Activitate interactivă dedicată Alegerilor Europarlamentare 2024 la Colegiul „Vasile Lucaciu” Baia Mare

3 minute de citit
- Publicitate -
Elevii Colegiului Național „Vasile Lucaciu” din Baia Mare au marcat în această perioada Săptămâna Altfel, prin mai multe activităţi desfăşurate alături de Centrul Europe Direct Maramureş.
Una dintre acestea a fost o activitate interactivă dedicată Alegerilor Europarlamentare 2024 – Europa mai aproape de tinerii cetățeni.
Concepută în colaborare cu rețeaua de informare EuroDesk România, activitatea a avut ca grup țintă tinerii liceeni cu vârsta de 18 ani (împliniți până la data alegerilor in România).
Au fost oferite informații utile legate de instituțiile Uniunii Europe, în special Parlamentul European și valorile democratice pe care acestea le promovează.
Tinerii au avut parte de momente de lucru în echipă când au definit, prin cuvinte/expresii proprii, valorile europene pe care le consideră esențiale. În plus au avut de conceput un mini-afiș ce conține un mesaj legat de alegerile care vor avea loc în luna mai.
Reprezentanţii Centrului Europe Direct Maramureş au furnizat elevilor informații practice legate de modalitatea de votare în România, au prezentat platforma impreuna-in.eu și opțiunea de Amintește-mi să votez!
Având în vedere că unitatea de învățământ marchează Săptămâna Altfel am considerat oportună prezentare legată Pactul Verde European și toate măsurile întreprinse de UE pentru atingerea obiectivului de zero emisii nete până în 2050.
Centrul Europe Direct Maramureş le-a făcut elevilor lucacişti o prezentare legată Pactul Verde European și toate măsurile întreprinse de UE pentru atingerea obiectivului de zero emisii nete până în 2050. Aceştia arată că nicio acțiune individuală menită să ne reducă amprenta de carbon nu este prea mică. Fiecare dintre noi, prin schimbarea comportamentului și transmiterea unor obiceiuri verzi cercului nostru social, poate să contribuie la țintele verzi europene, ce vor genera beneficii pentru oameni, planetă și economie.
Tot la Colegiul Național „Vasile Lucaciu” din Baia Mare, Europe Direct Maramureş au organizat dezbaterea/concurs – „O Europă verde – prioritate pentru noi”.
„Jocurile de tip Kahoot de la finalul sesiunii de informare au fost cele care i-au provocat cel mai mult pe elevi, unii dintre ei fiind din grupele calificate la concursul național EuroQuizz din 2023.
Împreună am conștientizat importanța acțiunilor individuale în atenuarea efectelor schimbărilor climatice și am menționat câteva acțiuni ale UE și ale cetățenilor.
Ne-am bucurat să vedem în rândul elevilor că există a bună cunoaștere și înțelegere a procesului de reciclare, utilizare alternative prietenoase cu mediul la obiectele din plastic, alegeri înțelepte când vine vorba de cumpărături”, arată Europe Direct Maramureş.

- Publicitate -
Share this Article
Sari la conținut