A patra ediție a Consfătuirii Catehetice dedicată preoților slujitori ai sfintelor altare care desfășoară activități cu tineretul

1 minute de citit
- Publicitate -

Cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Iustin, Episcopul Maramureșului și Sătmarului, Sectorul Teologic-Educațional al Eparhiei, prin Biroul pentru catehizarea tineretului, a organizat, în perioada 19-21 februarie 2024, cea de-a patra ediție a Consfătuirii Catehetice dedicată preoților slujitori ai sfintelor altare care desfășoară activități cu tineretul.

”Marți, 20 februarie 2024, evenimentul s-a bucurat de prezența Întâistătătorului Episcopiei, Preasfințitul Părinte Episcop Iustin. De asemenea, după Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie săvârșită la Schitul „Sfântul Arhidiacon Ștefan” Luna Șes, Protopopiatul Oaș, în sala de conferințe a Hotelului „Poezia” din Negrești-Oaș, a avut loc conferința „Cui predicăm? Scurt portret social-teologic al timpului nostru”, susținută de pr. conf. univ. dr. Radu Preda, de la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Cluj-Napoca.

Cu acest prilej, Preasfințitul Părinte Iustin a conferit preacucernicului părinte profesor Radu Preda cea mai înaltă distincție culturală a eparhiei și anume Ordinul „Crucea Nicolae Steinhardt”.

Amintim faptul că în partea a doua a zilei vor avea loc mai multe sesiuni de lucru și activități practice (jocuri), unde sunt invitați membrii ASCOR filiala Baia Mare precum și discuții libere și schimburi de experiență pastoral-misionară”, conform Episcopiei Ortodoxe a Maramureșului și Sătmarului.

Foto: Arhid. Vasile Pop, consilier eparhial pentru protocol

- Publicitate -
Share this Article
Sari la conținut