O elevă din Moisei a primit mențiune la Concursul național de chimie și fizică „Impuls Perpetuum”

2 minute de citit
- Publicitate -

Cea de-a XXVIII-a ediție a Concursului național de fizică și chimie „Impuls Perpetuum” a avut loc în județul Maramureș, în perioada 19-23 iulie 2023, în cadrul căruia au fost participanți din 29 de județe, care după probele teoretice și experimentale, au ales să petreacă timp de calitate admirând Maramureșul și tradițiile acestuia.

Prin aceste probe din cadrul concursului, elevii și-au arătat pasiunea pentru știință și dedicarea lor când vine vorba de dezvoltare în acest domeniu.

Printre cei premiați se numără și maramureșeanca Mati Carla, elevă în clasa a VII-a la Școala Gimnazială Moisei, care datorită plăcerii ei pentru chimie, insuflată de către doamna ei profesoara Tomoiaga Irina, a reușit să obțină mențiune ME.

Pe lângă știință, Carla e foarte pasionată de muzică, astfel, a ajuns să participe la foarte multe concursuri și festivaluri de muzică.

„Carla e un copil creativ cu foarte multe calități artistice. Și-a descoperit vocea, urmând cursuri de chitară, vreo 2 ani. De atunci urmează cursuri de canto sub îndrumarea doamnei profesor Bob-Zaiceanu Mihaela, de la Liceul de Arte Baia Mare.

În acești 3 ani a participat la o mulțime de concursuri și festivaluri de muzică ușoară naționale, dar și internaționale, precum: Festivalul „VOCI de Îngeri Suceava… 3 ani la rând cu premii 1, 2, 1…,Festivalul Lira, unde a primit o dată premiul 2, Trofeul grupei, altă dată premiul 1, Preparing Stars Festival… A participat mai mulți ani la rând, la fel, fiind premiată cu premiul 1 și 2.
La fel și festivaluri de internaționale precum Angel Voice din Serbia, cu premiul 1, Aphrodite Voice (2021) din Cipru, premiul 2. Studiază, de asemenea și pianul de 3 ani. În ceea ce privește școală, e o elevă serioasă, muncitoare, ambițioasă, perseverentă, sârguincioasă”, a declarat mama Carlei.

- Publicitate -
Share this Article
Sari la conținut