Zeci de persoane au donat sânge la Spitalul Județean din Baia Mare

2 minute de citit
- Publicitate -

Spitalul Județean de Urgență ”Dr. Constantin Opriș Baia Mare în parteneriat cu Centrul de Transfuzii Sanguine Maramureș a organizat vineri 27 septembrie o campanie de donare de sânge. Aproximativ 40 de persoane s-au prezentat să doneze sânge. Campania s-a adresat angajatilor spitalului județean, dar și tuturor celor care și-au dorit să doneze sânge în bune condiții și de siguranță. Prin contribuția donatorilor s-a colectat sânge ce va acoperi nevoile medicale pentru pacienții aflați în dificultate.

”SJUBM continuă să se implice activ în susținerea donării voluntare și recurente de sânge, pe fondul cerinței constante de rezerve sanguine și deficitului de donatori cu care județul nostru se confruntă.

Lansată cu mulți ani în urmă, campania promovează importanța actului de donare de sânge și conștientizarea rolului donatorului în salvarea și susținerea calității vieții pacienților. Nevoia de sânge este universală, iar acest “medicament” neprețuit nu poate fi cumpărat, nu are înlocuitor, ci poate fi obținut doar prin bunăvoința și altruismul oamenilor din jur.

Mulțumim cadrelor medicale și tuturor celor care au răspuns pozitiv apelului la umanitate și implicare civică, au demonstrat că solidaritatea curge prin venele noastre și au oferit o șansă la viață celor care au nevoie de ajutor”, a precizat directorul Oros George Alexandru.

- Publicitate -
Share this Article
Leave a comment
Sari la conținut