Parcă unii sunt mai presus de bun simț

2 minute de citit
- Publicitate -

Dacă judecăm după primele declarații pe tema proiectului de lege menit să îi permită Președintelui României care este ”neafiliat politic” să candideze independent pe listele PNL, Marcel Ciolacu voia ca PSD să voteze reglementarea, declarând că ”Președintelui nu îi poate fi obturat un drept constituțional să candideze”. A fost peste tot, în toate ziarele și grupajele de știri.

Dar Marcel Ciolacu nu a anticipat valul uriaș de furie stârnit în rândul opiniei publice de această intenție. Românii nu mai sunt proști, iar aroganța Președintelui nu a trecut neobservată.  Nepopularitatea lui Iohannis a făcut ca un asemenea vot să aibă un cost electoral uriaș.

Mai mult, cum PSD nu putea oferi nicio explicație rațională politic pentru un asemenea cadou, iar acceptul tacit ar fi scos la iveală ceea ce avem toate motivele să credem că există între PSD, PNL și Iohannis – o înțelegere, un blat de împărțire a puterii și după 2024, în numele stabilității.

Dar, pare că acum PSD nu mai vrea să își asume o asemenea prostie, iar zilele trecute  pare că a lăsat garda jos. Nici PNL nu mai e așa de hotărât să îi facă toate poftele.

Klaus Iohannis, încă Președintele României, nu e prea dispus să renunțe la beneficii. După ce a trecut la secret toate costurile deplasărilor inutile cu avioane private din banii românilor, a fost și absent nemotivat din viața publică, cel puțin după pandemie.

Apariții publice extrem de rare și nesemnificative. ” România Educată”, proiectul de țară al domniei sale este un eșec lamentabil.

După ce toate variantele de funcții externe au picat( vezi șefia NATO), ar fi fost bun și un post călduț la Senat. Mai un salariu, mai o pensie, mai un beneficiu și poate o masă gratis la împinge tava prin restaurantele din Parlament.

Klaus Iohannis, conform propriei declarații, este doar un politruc. Unul pe care l-a părăsit imensul noroc.

Pentru că el poate.

Dan Cristian COARDĂ

- Publicitate -
Share this Article
Leave a comment
Sari la conținut