Gata cu administrația. Vrem ”politichie”

2 minute de citit
- Publicitate -

Unii primari din Maramureș, aleși la scrutinul electoral din 9 iunie, s-au săturat de localitățile lor și vor la capitală. Să fie și ei domni. Să bea cafea pe Magheru și să soarbă ciorbă de burtă pe Lipscani. Și da, să le spună lumea ”domnu deputat”.

Nu înțeleg în ruptul capului de ce la alegerile locale ai cerut votul oamenilor, ai făcut campanie și le-ai spus că ești gospodarul de care au nevoie. Apoi, gata. Ai învins, ai sărbătorit și aproape te-ai pus pe treabă.

Sigur, în mediul rural viața nu e așa spectaculoasă. E de muncit, de vorbit cu oamenii care te-au ales, de rezolvat probleme. Brusc, după toată mascarada asta, te domnești și vrei în parlament. Așa e, legea vă permite. Și voi profitați cât puteți.

3 primari din Maramureș au decis să încerce la parlamentare.

  • Ciceu Felician, primar ales pe listele PNL în Dumbrăvița
  • Lucian Morar, primar ales pe listele PSD în Ulmeni
  • Mircea Deac, primar ales pe listele USR în Cernești

Noroc că Todoran nu a candidat la primărie… 🙂

Cei trei sunt, pe listele partidelor lor, locul 2 pentru Camera Deputaților. Pentru că e vot pe listă și nu uninominal, fiecare partid face ce vrea. Pune pe liste în funcție de interese și negocieri. Dar, dacă îți pasă de comunitatea ta, de ce mai candidezi la locale când tu vrei la parlamentare?

De ce trebuie făcute alegeri din nou în localitățile dumneavoastră, domnilor? De ce trebuie cheltuiți alți bani? De ce nu vă gândiți la cei care v-au dat votul pentru a face administrație?

Știu răspunsul. Pentru că… nu vă oprește nimeni.

Dan Cristian COARDĂ 

- Publicitate -
Share this Article
Leave a comment
Sari la conținut