Luptă interesantă pentru funcții în PSD Maramureș

3 minute de citit
- Publicitate -

Uneori sprițul de vară generează conflicte. Mai ales dacă e consumat pe terase în București.

Pare că succesul la alegerile locale și europarlamentare din 9 iunie 2024, a PSD Maramureș, naște dispute incredibile pentru diverse posturi pe liste sau bine plătite prin deconcentrate.

Dacă la PNL MM lucrurile par deocamdată liniștite, odată cu demisia lui Călin Bota (nemeritată) și lista de parlamentari aprobată (deși pare oarecum o afacere de familie mai ales la deputați), iată că în PSD lucrurile par puțin agitate.

Săptămâna trecută, în București, înainte și după la Congresul privind alegerea președintelui central al PSD, pe la diverse terase s-au purtat muuulte discuții în contradictoriu, uneori cu voce mult prea ridicată. Diverși membri (mai noi sau mai vechi în partid) au pretenții să fie pe liste. Ba la parlamentare, ba prin structurile din județ.

Cică unul care a tot fost pus de partid prin diverse ”zone umede” de prin capitală, sigur, fără prea multe rezultate, dar un fabulos lipitor de afișe, a făcut mare tam tam că vrea să dea jos tricoul, să ia costumul și să facă pasul la parlament.

Apoi, încă nu se știe pe terase cine a avut cel mai mare merit în câștigarea alegerilor din județ. Ăla eu, ăla eu, depinde de situație. Unul se vrea șef pe la spitale, altul pe la drumuri, altul la învățământ sau sănătate. Cert pare acum Dragoș Titea la transporturi și Crina Chilat locul 3 la parlament.

Din informațiile noastre, lista PSD MM la parlamentare ar putea arăta așa:

Camera Deputaților:

  1. Gheorghe Șimon
  2. Lucian Morar sau Bogdan Boitor
  3. Crina Chilat

sau dacă Gheorghe Șimon merge șef la ANRE în perioada următoare, lista ar pute arăta așa:

  • 1. Lucian Morar
  • 2. Bogdan Boitor
  • 3. Crina Chilat

Senat:

  1. Sorin Vlașin

Vom vedea dacă așa stau lucrurile, dar cert este că acum nu sunt calme și echilibrate. La județ, rămâne cum am stabilit: Vlad Duruș (USR) unul dintre vicepreședinți, iar la primăria Baia Mare Ionuț Pîrvu și cineva de la UDMR viceprimari. Citymanager pare scăpat în câștigător Ovidiu Crăciun PNL.

La drumuri și poduri, locul deja e acontat.

Dan Cristian COARDĂ

- Publicitate -
Share this Article
Sari la conținut