6 ani de la hirotonia Preasfințitului Timotei Sătmăreanul în demnitatea de Arhiereu-vicar

2 minute de citit
- Publicitate -

Astăzi, luni, 24 iunie 2024 – Sfânta Treime (a doua zi de Rusalii) și sărbătoarea închinată Nașterii Sfântului Proroc Ioan Botezătorul, se împlinesc 6 ani de la hirotonia Preasfințitului Părinte Timotei Sătmăreanul în demnitatea de Arhiereu-vicar al Episcopiei Ortodoxe Române a Maramureșului și Sătmarului.

”Cu acest prilej, Preasfințitul Părinte Iustin, Episcopul Maramureșului și Sătmarului – Întâistătătorul eparhiei noastre, a transmis Preasfinției Sale un mesaj de felicitare. Preasfinţitul Părinte Timotei Sătmăreanul a fost ales în această demnitate de Sfântul Sinod în ședința de lucru din 24 mai 2018, îndeplinind până la acel moment funcția de exarh al Mănăstirilor din Episcopia Maramureșului și Sătmarului.

Prin purtarea de grijă a lui Dumnezeu, acest fapt a avut loc la inițiativa Preasfințitului Părinte Episcop Iustin și cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, Preasfinția Sa dorind să îi fie alături, în slujire arhierească lui Dumnezeu și a poporului dreptcredincios din Maramureș și Sătmar – întocmai cum a fost Preasfinția Sa alături de IPS Arhiepiscop Iustinian Chira –, un colaborator apropiat și vrednic, propunând Sinodului Mitropolitan și mai apoi, Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române, pe Arhim. Dr. Timotei Bel, exarhul mănăstirilor și pe Arhim. Dr. Casian Filip, pe atunci, eclesiarhul Catedralei Episcopale „Sfânta Treime” din Municipiul Baia Mare. Amintim faptul că, din încredințarea Preasfințitului Părinte Episcop vicar, Preasfințitul Părinte Timotei Sătmăreanul este și coordonatorul școlilor teologice din eparhie. Întru mulți ani, Preasfinția Voastră!”, arată Episcopia Ortodoxă a Maramureșului și Sătmarului.

- Publicitate -
Share this Article
Sari la conținut