Programul liturgic al Ierarhilor Episcopiei Ortodoxe Române a Maramureșului și Sătmarului la Praznicul Pogorârii Sfântului Duh

2 minute de citit
- Publicitate -

Duminică, 23 iunie 2024, de slăvitul Praznic al Pogorârii Sfântului Duh – Cincizecimea, Rusaliile, Preasfințitul Părinte Iustin, Episcopul Maramureșului și Sătmarului va sluji împreună cu Preasfințitul Părinte Timotei Sătmăreanul în spațiul de sus al Catedralei Episcopale „Sfânta Treime” din Municipiul Baia Mare. La final vor fi sfințite spicele de rău care vor fi oferite credincioșilor.

Anul acesta, sărbătoarea Rusaliilor cade în ziua de 23 iunie, care este și ziua de naștere a Întâistătătorului Eparhiei noastre, Preasfințitul Părinte Episcop Iustin, împlinind 63 de ani de viață. Așadar, la ceas aniversar, Preasfinția Sa, în Duminica Pogorârii Sfântului Duh se va ruga împreună cu soborul slujitor aducând mulțumire lui Dumnezeu pentru toate binefacerile Sale și înălțând rugăciuni pentru poporul cel dreptcredincios din Maramureș și Sătmar și de pretutindeni!

După Sfânta Liturghie, Preasfințitul Părinte Timotei Sătmăreanul va fi săvârși Slujba Tedeumului pentru toate binefacerile și darurile duhovnicești care s-au revărsat asupra Preasfințitului Părinte Iustin și peste întrega Eparhie, pentru slujirea jertfelnică și propovăduirea cu fidelitate a Cuvântului lui Dumnezeu.

De la ora 15:00, Episcopia Ortodoxă Română a Maramureșului și Sătmarului în parteneriat cu Primăria Municipiului Baia Mare organizează Procesiunea de Rusalii „Purtați de Duhul Sfânt pe calea Bisericii”, urmată de „Vecernia plecării genunchilor” și Concertul aniversar al Coralei „Doxologia”.

Luni, 24 iunie 2023, a doua zi de Rusalii – Sfânta Treime și Nașterea Sfântului Proroc Ioan Botezătorul, Preasfințitul Părinte Iustin, Episcopul Maramureșului și Sătmarului va sluji împreună cu Preasfințitul Părinte Siluan, episcopul ortodox român al Ungariei și cu Preasfințitul Părinte Timotei Sătmăreanul la Mănăstirea Scărișoara Nouă, Protopopiatul Carei, județul Satu Mare, cu ocazia hramului așezământului monahal. Răspunsurile la strană vor fi oferite de membrii Grupului psaltic „Theologos”.

Marți, 25 iunie 2024, Preasfințitul Părinte Timotei Sătmăreanul va sluji la Parohia Ortodoxă „Sfântul Ioan Valahul” din localitatea Valea Muntelui – Bârsana, Protopopiatul Sighet, județul Maramureș, cu ocazia hramului.

- Publicitate -
Share this Article
Sari la conținut