Ziua Romilor sărbătorită în Baia Mare, pe scena Colegiului de Arte

2 minute de citit
- Publicitate -

În luna aprilie, Asociaţia “Grupul de Acţiune Locală Baia Mare” a organizat evenimentul „Ziua Internationala a Romilor Baia Mare 2023”, în cadrul proiectului “Sprijin pentru funcționarea GAL Baia Mare”, proiect cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020.

Evenimentul s-a desfăşurat la Colegiul de Arte  Baia Mare unde au participat locuitori ai municipiului Baia Mare, reprezentanti ai autoritatilor publice locale, ISJ Maramures, DAS Baia Mare, experti ai proiectelor implementate prin GAL Baia Mare, care au beneficiat de servicii de catering şi souvenir-uri

Scopul evenimentului a fost imbunatatirea gradului de toleranta si acceptare  fata de membrii  comunitatii rome, prin marcarea Zilei internationale a romilor impreuna cu romi si neromi, cresterea stimei membrilor comunitatii rome, sensibilizarea faţă de diversitate şi stimularea dialogului între oameni indiferent de etnie şi statut social.

In deschiderea evenimentului Primarul Municipului Baia Mare, Catalin Chereches, a transmis un mesaj cu ocazia Zilei Internationale a Romilor, urmat de un program artistic specific zilei aniversare. Lautarul Varga Carol a sustinut un program ambiental la acordeon acompaniat de orchestra Fisculasul coordonat de Robert Barbos. Orchestra Fisculasul a sustinut un program artistic si acompaniati  de orchestra a fost intonat imnul romilor. Pe scena au mai urcat copii care au prezentat programe artistice, au cantat si au recitat. Corul bisericii penticostale din Ferneziu a interpretat cateva cantari din repertoriul crestin. Copiii din Asociatia Pirita Children au jucat piesa de teatru „Povesti din Pirita”.

In holul Colegiului de Arte au avut loc ateliere de colaje, desene, confectionare de bici traditional precum si o expozitie de lucrari de artizanat ,, Meserii traditionale rome”.

- Publicitate -
Share this Article
adbanner
Sari la conținut