Ziua porților deschise la liceul „Alexiu Berinde” Seini

3 minute de citit
- Publicitate -
”Parteneri buni, de suflet și frumoase intenții, împreună cu domnul ing. dr. Dan Costantea, managerul LTA „Alexiu Berinde” Seini alături doamnele directoare adjuncte, prof. Delia Ardelean și Agota Tepfenhardt, extraordinarele noastre cadre de specialitate, corp profesoral, personal administrativ și mai ales minunații noștri ELEVI ai școlii seinene am deschis cu emoție firească porțile sărbătorii liceului, „Târgul Expozițional Agricol al Elevilor și Producătorilor locali, ediția a V-a, organizat în cadrul proiectului ” Agricultura ecologică – punte între trecut și viitor ” și a doua ediție a concursului „Agricultura – pasiunea mea. Competiția reunește la Seini elevi din 8 licee agricole din țară, care participă la un demers educativ al cărui scop este de a promova învățământul agricol într-un mod cât mai atractiv pentru participanți.
Am avut alături de noi aleși oaspeți dragi care au știut atât de frumos să ne laude activitatea noastră. Oameni devotați agriculturii și zootehniei, învățământului, educației și formării profesionale din partea Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale, DAJ MM, USAMV Cluj, UV „VASILE Goldiș”, filiala Baia Mare, APIA MM, foarte mulți inspectori școlari de la ISJ MM, în frunte cu „generalul” nostru seinean, Inspecția Națională pentru Calitatea Semințelor, Inspectoratul Teritorial pentru Calitatea Semințelor și Materialului Săditor Satu Mare, cu rădăcini seinene, Poliția Orașului Seini, Poliția Locală și mulți alți invitați dragi.
Am premiat elevii învingători ai ediției a II-a a concursului nostru de la liceele agricole participante din țară, am aplaudat momente artistice minunate susținute de Corul „25 -Seinelul”, dirijat de prof. Mircea Patovan, dar și de moroșeni plini de talent de la gimnaziile invitate din județ.
Un moment foarte plăcut pentru mine și amfitrionul Dan Costantea, de mândrie, apreciere și recunoștință este cel al vizitării târgului. Ne-am oprit la fiecare stand, serele noastre productive, am discutat cu copii, fermieri, producătorii participanți, specialiști, am admirat exemplare impresionante de cai, capre, vaci, tauri, măgăruși ponei, oi, animale de companie, utilaje, ATV-uri, standuri de prezentare, produse atât de gustoase din carne, lactate, patiserie și cofetărie. Am admirat frumusețea, perseverența, priceperea și dăruirea producătorilor noștri de flori, Tuya, plante decorative, adevărate expoziții pline de profesionalism și estetică. Și în acest an ne-au impresionat expozițiile realizate de elevi îndrumați de profesorii lor de: machete, castele medievale, artă vizuală. Au mai fost organizate concursuri de farming simulator, jocuri relaxante, „Tombola 2023”, întâlnirea anuală dintre elevii liceelor agricole și reprezentanți de la USAMV Cluj ș.a.
Dragii mei elevi, profesori, cadre de specialitate, personal administrativ, fermieri, producători, toți cei care ați participat și v-ați implicat în organizare, vă iubesc, vă mulțumesc și îmbrățișez pentru efortul vostru. Datorită vouă, ne putem mândri cu o nouă ediție de sărbătoare extraordinară a liceului nostru, așa cum merită! Vă mulțumesc!” a declarat primarul orașului Seini, Tulbure Gabriela Florica.
- Publicitate -
Share this Article
adbanner
Sari la conținut