Ziua Mondială a Apei sărbătorită de elevi

2 minute de citit
- Publicitate -

Cu ocazia Zilei Mondiale a  Apei, elevii clasei pregătitoare B, din cadrul Școlii Gimnaziale ” Alexandru Ioan Cuza– Baia Mare, coordonați de doamna învățătoare Ropan Filip Cristina au realizat desene, colaje și au discutat despre importanța apei, pericolele care ne amenință dacă nu reciclăm și importanța utilizării raționale a acestei resurse vitale. Educația pentru mediu natural este esențială pentru înțelegerea proceselor din natură și a importanței acestora, iar elevii învață prin diverse activități cum să gestioneze și să protejeze în mod durabil această resursă prețioasă – apa. Apa este o parte extrem de importantă a vieții noastre. Ea este folosită pentru irigare, gătit, curățare, băut și are multe alte utilizări externe. Apa este esențială pentru menținerea sănătății, deoarece ajută la reglarea temperaturii corpului, ajută la digestia noastră și elimină toxinele din organism. Mai mult, ea menține organismul hidratat. În acest fel, apa este cheia supraviețuirii noastre.

Și la Grădinița Micul Prinț – Baia Mare preșcolarii grupei mari Zum – Zum au învățat în această săptămână despre Apă și proprietățile acesteia. Ei au redat prin desene importanța apei pentru natură ți circuitul acesteia. Celebrarea apei va avea loc pe parcursul întregii săptămâni, vineri urmând să îmbine o multitudien de culori cu apă, pentru a reprezenta fiecare in felul său acest element vital pentru planetă – APA!

Tema Zilei Mondiale a Apei din acest an  este ACELERAREA SCHIMBĂRILOR pentru a rezolva criza apei și a canalizării. Și pentru că apa este vitală pentru toți, avem nevoie ca toată lumea să ia măsuri. Adică și tu! Fiecare acțiune pozitivă pe care tu o faci, oricât de mică, are puterea de a face diferența. Fă-ți o listă de EXEMPLE DE URMAT pentru a arăta grija față de apă și canalizare, apoi afișează această listă într-un loc vizibil sau postează pe rețelele de socializare. Sperăm că îi vei inspira pe alții să îți urmeze exemplul.

- Publicitate -
Share this Article
Sari la conținut