Ziua Europei a fost sarbatorită la Seini

2 minute de citit
- Publicitate -

Ziua Europei a fost sarbatorită astăzi la Seini, alături de Ambasadorii Europeni ai Liceului Tehnologic Agricol “Alexiu Berinde” și echipa manageriala. Discuțiile au fost menite să evidențieze importanța și beneficiile Uniunii Europene.

În prima parte a activității a fost împărtășită o scurtă istorie a Uniunii Europene aducând în prim plan valorile și evoluția acesteia de-a lungul timpului. A fost subliniată importanța cunoașterii unei limbi sau chiar a mai multor limbi de circulație internațională. S-a evidențiat faptul că abilitățile lingvistice sunt cheia unei comunicări eficiente și a unei integrări în contextul european și global.

”Prin promovarea învățării limbilor străine, acestea au încurajat nu doar dezvoltarea personală a tinerilor, ci și construirea unui mediu intercultural și al unor punți solide de legătură între popoare și culturi diverse. Una dintre elevele liceului a creat un joc educativ pentru colegii săi. Acest joc a pus la încercare cunoștințele lor despre Uniunea Europeană, abordând diverse subiecte, precum Libertatea de Circulație, Politica Agricolă Comună, Pactul Verde European, programul Erasmus+ și Europa Creativă. În final, am împărtășit și eu din experiența mea în Comitetul European al Regiunilor și Orașelor, povestind despre ceea ce înseamnă acest Comitet, ceea ce se întâmplă acolo și cum funcționează.

Mulțumesc doamnelor profesor, pentru frumoasa organizare a acestei activități, Cotuna Mihaela -coordonator EPAS, Moldovan Silvia Giorgiana – ambasador senior EPAS, Moldovan Liana – ambasador senior EPAS, dar și elevilor implicați.
Astfel, Ziua Europei a fost sărbătorită nu doar ca o dată din calendar, ci ca un prilej de a sărbători valorile și realizările Uniunii Europene, precum și de a ne uni pentru a construi un viitor european mai solidar”, a spus primarul Gabriela Tulbure.

- Publicitate -
TAGGED: ,
Share this Article
Leave a comment
Sari la conținut