Ziua 5 – Festivalul Internațional de Artele Spectacolului ATELIER

2 minute de citit
- Publicitate -

În cea de a cincea zi, Festivalul Internațional de Artele Spectacolului ATELIER oferă publicului o lansare de carte, un recital de poezie și două spectacole din secțiunea concurs.

Așadar, miercuri 14 iunie, este ultima zi de desfășurarea a workshop-ului de coregrafie susținut de coregraful francez Nicanor de Elia, urmat de spectacolul de dans contemporan PLACEBO, concept și coregrafie Arcadie Rusu, producție a Teatrului Municipal Baia Mare,  programat la sala mare, de la ora 17.00.
Placebo este medicamentul minții noastre, care poate vindeca organismul de afecțiuni. Este speranța conștientă sau inconștientă, că ne vom însănătoși. Este metafora căutării unui tip de vindecare alternativă.

Iubitorii de poezie sunt invitați la un recital de poezie susținut de două importante poete din generații diferite: doamna Ioana Crăciunescu – actriță de teatru, cinema și poetă – și doamna Adela Naghiu, una dintre cele mai credibile poete contemporane. Evenimentul are loc la sala studio, de la ora 20.30.

Ziua se încheie cu spectacolul SCHMURZ, regia și coregrafia Gyorfi Csaba, din repertoriul Teatrului ”Szigligeti” Oradea, care se va desfășura la sala mare a Teatrului Municipal, de la ora 22.00.

O nebunie de teatru fizic, o goană nebunească în care personajele fug spre o viață mai bună, în speranța supraviețuirii. Prelucrând drama lui Boris Vian, trupa încearcă să prezinte o lume care și-a pierdut valorile, oferind, prin trăirea durerilor și chinurilor fizice, o experiență purificatoare celor care participa la acest ritual.

Biletele sunt disponibile pe site-ul www.myticket.ro sau la casieria Teatrului, între orele 16.00 și 22.00.

- Publicitate -
Share this Article
adbanner
Sari la conținut