„Zestrea minerală a României”, o expoziţie organizată de Muzeul Județean de Mineralogie „Victor Gorduza” din Baia Mare la Cluj

1 minute de citit
- Publicitate -
Patrimoniul mineralogic românesc este impresionant, pe teritoriul actual al României fiind descoperite, descrise și documentate 38 de minerale în premieră mondială. La acestea se adaugă o serie deosebit de valoroasă de asociații minerale emblematice pentru spațiul geologic românesc.
În contextul aniversării a 10 ani de la înființarea DCPU Direcția Patrimoniu Cultural Universitar UBB, Muzeul de Mineralogie găzduiește expoziția itinerantă „Zestrea minerală a României”. Aceasta este organizată de către Muzeul Județean de Mineralogie „Victor Gorduza” Baia Mare, în colaborare cu alte cinci instituții, inclusiv Muzeul de Mineralogie UBB.
Expoziția dezvăluie impresionantul patrimoniu mineralogic românesc, cu eșantioane din specii minerale descrise în premieră mondială, precum și cu cele mai rare și spectaculoase asociații minerale de pe teritoriul național.
Vernisajul va avea loc în 20 octombrie 2023, de la ora 13:00, la Muzeul de Mineralogie UBB din Cluj Napoca, iar expoziţia va fi deschisă publicului până în 16 februarie 2024, în fiecare zi de marți până vineri, între orele 10:00-16:00.
MaramuresOnline.ro
- Publicitate -
Share this Article
Sari la conținut