Zeci de sătmăreni și maramureşeni au participat la drumeția culturală din Pădurea Eminescu

2 minute de citit
- Publicitate -

Sâmbătă, 13 ianuarie 2024, Asociația de Tineret, Turism si Ecologie Cutezătorii Munților a organizat o nouă drumeție culturală pe Dealul Comja situat între Racșa și Seini, de ziua poetului nostru national, păstrând o tradiție a cluburilor de profil din Maramureș ce datează de peste 20 de ani.

Zeci de de sătmăreni și maramureşeni, de vârste diferite, au participat şi la ediția din acest an a drumeției culturale la Pădurea Eminescu.

Odată ajunși pe Dealul Comja, participanții au respectat tradiția încropirii unui program cultural ad-hoc, fiecare din cei prezenți putând să-și aducă aportul la programul cultural dedicat marelui poet. „A fost o explozie de fapte, emoții, gânduri, întâmplări care mai de care… joacă, sănii şi plăci pe zăpadă, obraji îmbujoraţi, focul pentru fript slănina şi incandescența sufletească pe care, încă, o trezește Cuvântul Marelui Eminescu”, descrie în câteva cuvinte ziua drumeţiei Asociaţia de Tineret, Turism si Ecologie Cutezătorii Munților care mai spun că „tot ce se știe sigur, când mergem în drumeție culturală la Pădurea Eminescu, este locul de adunare (parcarea de sub podul Decebal) și locul de unde pornim spre dealul Comja (parcarea supermarketului din Racșa). Restul este o aventură neprevăzută, în care nu știi deloc ce se va întâmpla…”.

“Tura la Eminescu”, în jurul datei de 15 ianuarie, este o tradiție anuală la care participă în ultimii ani şi Cutezătorii Munţilor,  pentru a se asigura că această frumoasă inițiativă va fi continuată prin generațiile tinere de cutezători.
MaramuresOnline.ro
- Publicitate -
Share this Article
Sari la conținut