Webminar Mara Edu Club 29 februarie: Mara Iluţ-Pop te învaţă cum să aplici la o universitate din Germania

3 minute de citit
- Publicitate -

Tot mai mulţi tineri români aleg studiile în străinătate ca pe o alternativă la învăţământul românesc. În ultimii ani, numărul studenţilor care aleg să studieze în ţări precum Germania, Olanda sau Anglia, continuă să crească.

 A fi student în străinătate e frumos dar poate fi şi complicat, în același timp. A studia în străinătate înseamnă să te adaptezi la un mediu nou, să înveți lucruri noi și să împărtășești experiențele tale cu alții. Pe lângă acomodarea cu profesorii, colegii sau noua locuinţă, aceştia trebuie să facă faţă unui sistem nou de învăţământ. Astfel, procesul de acomodare într-o nouă etapă de viaţă este extrem de important pentru fiecare elev sau student care a ales să studieze în străinătate.

O idee originală şi extrem de utilă, în acest sens, vine din partea băimărencei Mara Iluţ-Pop, o tânără ambiţioasă şi creativă care a înfiinţat clubul Mara Edu Club din dorința de a facilita comunicarea și dezvoltarea unor programe pentru studenții din România, dar și din afara ei.

Mara Iluț-Pop este studentă în anul I la Universitatea Friedrich-Alexander din Nuremberg, Germania şi îşi doreşte să vină în ajutorul tinerilor care întâmpină probleme din cauza lipsei de informații care să le faciliteze accesul și acomodarea în universitățile din afara țării.

A creat, astfel, acest club prin care toți studenții din afara țării vor putea comunica între ei, vor dezvolta proiecte împreună sau vor face schimb de informații despre admiterea sau sistemul de burse ale universităților din lume.

“Eu sunt Mara și abia aștept să vă cunosc. Vă rog să îmi lăsați un mesaj cu câteva informații despre voi, de unde sunteți și la ce universitate v-ar plăcea să studiați. Studenților din afara țării, le propun să ne întâlnim aici, în mediul virtual, pentru a putea stabili legături între noi și cei de acasă.

Vă propun o serie de webinarii, tabere și întâlniri unu-la-unu pentru a crea relații de prietenie și ajutorare între noi”, scrie Mara pe reţelele de socializare.

O primă activitate pe care o organizează băimăreanca, va avea loc în 29 februarie, şi anume un webinar în care va explica procesul de aplicare la o universitate din Germania, despre primele luni de acomodare şi despre alte teme propuse de participanţi.

“Dacă ești interesat de procesul de aplicare la o universitate din Germania, dar și de primele luni de acomodare, te invit cu drag! Trimite-mi un mesaj în privat și îți voi da linkul pentru webinar.

Și dacă ești student în străinătate (sau în România), cum a fost procedeul de înscriere pentru tine? Povestește-mi în comentarii! https://www.facebook.com/profile.php?id=61556321128974”, este invitaţia studentei pentru webminarul din 29 februarie.

Felicitări, Mara Iluţ-Pop, şi mult succes în continuare!

MaramuresOnline.ro

- Publicitate -
Share this Article
Sari la conținut