Vouchere de vacanță suportate din bugetul de stat pentru angajații din sectorul privat

2 minute de citit
- Publicitate -
În Sala ”Bogdan Vodă” a Palatului Administrativ, a avut loc dezbaterea privind proiectul de lege care prevede ca și angajații din sectorul privat să primească vouchere de vacanță, suportate din bugetul de stat.
A fost prezent președintele CJ Maramureș împreună cu  doi dintre semnatarii inițiativei legislative – președintele Comisiei pentru Antreprenoriat și Turism din Senat, Eugen Țapu-Nazare, și deputatul PNL Călin Ioan Bota, cei mai semnificativi agenți din turism și HoReCa din Maramureș, asociații și agenții de turism, angajatorii de top din județ, interesați de această facilitate pentru miile de angajați pe care îi au.
Acest proiect vizează înlăturarea discriminării dintre bugetari și angajații mediului privat, scăderea – fie și indirectă – a taxării muncii și sprijinirea turismului românesc. Intervențiile celor din sală au fost pertinente, iar printre problemele ridicate s-a numărat absența școlilor care să pregătească oameni pentru industria ospitalității. Președintele CJ MM Ionel Bogdan a  propus o soluție: campusurile școlare, așa cum e cel pe care îl vom construi noi pe cel din Maramureș, unde se pot integra clase de profil.
Mulțumesc senatorului Eugen Țapu – Nazare, pentru argumentata prezentare, precum și celor care au participat la această dezbatere utilă în parcursul unei legi importante pentru dezvoltarea turismului în Maramureș și în România: prefectul Rudolf Stauder; președintele Camerei de Comerț și Industrie Maramureș, Florentin-Nicolae Tuș; președintele Asociației Întreprinzătorilor Maramureș, Flaviu Leșe; celor din asociațiile de turism. Mulțumiri speciale adresez oamenilor de afaceri care, în miezul zilei, și-au găsit timp pentru această întâlnire” a declarat Ionel Bogdan, președintele Consiliului Județean Maramureș.
- Publicitate -
Share this Article
adbanner
Sari la conținut