Vom aveam parte de temperaturi de până la -20 de grade Celsius

2 minute de citit
- Publicitate -

Un val de aer polar va lovi România, spun meteorologii, care au actualizat prognoza meteo pentru săptămâna viitoare. Ei spun că, începând de duminică, vom aveam parte de temperaturi de până la -20 de grade Celsius.

Potrivit meteorologilor, valul de aer polar se va resimți pe tot parcursul săptămânii viitoare. Aceștia spun că temperaturile maxime se vor încadra între -8 și 2 grade Celsius, subliniind că cele mai scăzute valori vor fi înregistrate în depresiuni și în nordul Moldovei.

De asemenea, ei mai spus că nopțile și diminețile vor fi geroase, minimele fiind cuprinse între -17 și -7 grade Celsius. Meteorologii mai spun că este posibil ca în depresiuni și la munte să fie înregistrate și temperaturi ce ajung spre -20 de grade Celsius.

Răcirea va fi una semnificativă

Temperaturile în cursul nopților vor fi mai mult negative, iar cele mai scăzute valori vor fi înregistrate în zonele depresionare din estul Transilvaniei și în regiunile intracarpatice.

Săptămâna 6-13 februarie, așa cum arată și actualizarea estimărilor meteorologice, din punct de vedere al regimului de temperaturi este o săptămână mai rece decât în mod obișnuit în cea mai mare parte a țării.

Și într-adevăr, până la sfârșitul lunii februarie ne așteptăm la un semnal din perspectiva unui deficit al cantităților de precipitații, în mod tradițional luna februarie fiind cea mai săracă lună în precipitații a anului și a ierni.

Vom avea parte de alternanțe de perioade mai reci și calde

La mijlocul lunii februarie ar trebui să se așteptăm la temperaturi ușor peste normă, subliniind că și această lună va fi alternantă de perioade mai reci și calde.

- Publicitate -
TAGGED: ,
Share this Article
Sari la conținut