Voluntarii Serviciului Maltez Baia Mare i-au învățat pe elevii Colegiului Național „Mihai Eminescu” să acorde primul ajutor

2 minute de citit
- Publicitate -

Elevii Colegiului Național „Mihai Eminescu” au avut posibilitatea de a le fi predate și demonstrate atât acordarea primului ajutor, cât și interacțiunea cu disceperatul 112.

În 4 aprilie 2023, în cadrul programului „Școala altfel”, tinerii de la Colegiul Național „Mihai Eminescu“ au fost coordonați de voluntarii de la Serviciul Maltez Baia Mare pentru învăța să acorde primul ajutor, dar și să coopereze cu disceperul de la 112 atunci când situația o cere.

Acest gen de activități desfășurate în timpul programului „Școala altfel” contribuie la dezvoltarea competenței de învățare și abilităților în rândul elevilor, iar datorită manechinelor și truselor de prim ajutor pe care le-au adus voluntarii, elevii au reușit să  pună în practică ceea ce au învățat.

Bianca Jurje, voluntară la Serviciul de Ajutor Maltez din Baia Mare : „Consider că primul ajutor trebuie să fie predat în fiecare școală din România, deoarece este foarte important ca noi să știm manevrele care pot face diferența dintre viață si moarte, cu care îți poți salva aproapele sau chiar pe tine. Sunt multe cazuri în care persoane își pierd viețile, când acestea ar putea fi salvate prin minimul de cunoștințe în domeniul medical. Împreună cu Serviciul de Ajutor Maltez România, sucursala Baia Mare, am înființat un proiect numit “Atelier de prim ajutor în școli”, unul dintre scopuri fiind creșterea nivelului de conștientizare în cadrul populației referitor la măsurile de prevenire și comportamentul pe care să îl adopte în diferite situații de urgență”.

Alisia Mihaly

- Publicitate -
Share this Article
Sari la conținut