Volei masculin: Replică curajoasă dată Rapidului

4 minute de citit
- Publicitate -
Eșalonul de elită al voleiului masculin românesc a programat la Baia Mare un meci extrem de interesant între două echipe aflate la polul opus al clasamentului cu o aparentă favorită la victorie.
Clubul Sportiv Știința Explorări Baia Mare (poziția a noua în clasament) avea să primească vizita feroviarilor de la C.S. Rapid București (formație aflată pe trei în clasament) formația sârbului Dragan Kobiljski poposind în Sala Polivalentă Lascăr Pană după un răsunător succes 3-0 repurtat pe terenul liderului C.S.M. Corona Brașov.
În startul partidei studenții băimăreni reușesc primii să puncteze de trei ori însă sunt egalați la 5 iar mai apoi la 11. La scorul de 16-12 pentru gazde, rapidiștii solicită time-out reușind încet încet să reducă handicapul, egalând la 20. La scorul de 20-20 la rampă apar cei doi arbitrii Andrei Savu (Cluj Napoca) și Ionuț Buciu (Zalău), părtași la cele două puncte oferite în mod gratuit bucureștenilor, Din acest moment rapidiștilor nu le mai rămâne decât să închidă setul la 25-22.
Setul doi aparține aproape în totalitate rapidiștilor care deși condus în marea lui parte se văd nevoiți să se întrebuințeze serios pentru fiecare punct jucat și câștigat. După 23 de minute de joc, oaspeții reușesc să închidă setul 25-19.
Setul trei rămâne cel mai spectaculos din întreg meciul, în condițiile în care Știința Explorări Baia Mare deși condusă pe seturi la doi, reușește să puncteze de șase ori consecutiv. Diferența devine și mai mare 10-2 și 11-3, însă rapidiștii forțează revenirea în joc. Extrem de inspirat la 17-13 și 21-18 Marius Botea solicită time-out însă eficiența acestora este anulată de revenirea pe tabelă a oaspeților care reușesc să egaleze la 22. Mental băieții noștri stau mai bine închizând setul la 25-22.
Studenții băimăreni speră în setul patru să echilibreze situația pe tabela de marcaj însă după un avantaj de două puncte avute în debutul setului patru lucrurile încep să fie controlate ușor de rapidiști care mențin mai tot timpul avantajul pe tabelă. Giuleștenii reușesc în final după 102 minute jucate să își adjudece toate cele trei puncte puse în joc grație victoriei cu scorul de 1-3 (22-25, 19-25, 25-23, 18-25).
Pentru elevii lui Marius Botea – Sorin Pop urmează un februarie incandescent cu patru meciuri în două săptămâni; cu o primă deplasare pe terenul liderului C.S.M.Corona Brașov, două jocuri acasă cu penultima clasată C.S. Universitatea Timișoara, în speță cu ocupanta locului șase C.S.A.Steaua București și în fine o deplasare la rivala Sport Club Municipal Zalău.
C.S. Știința Explorări Baia Mare: 1.Pedro Luiz Da Silva Santos, 3.Andrei Octavian Bălai, 6.Laurean Andrei Crișan, 9.Eduard Flavian Catrina, 13.Csanad David, 15.Daniel Alejandro Ramirez Pita
Rezerve: 4.Mathaus Wojtylla Mesquita Campos, 5.Dan Silvășan Pașca, 7.Pierre Bouleau-libero, 10.Sorin Dragomir, 11.Vasile George Breban, 14.Marius Valentin Cheagă
Antrenori: Marius Botea, Sorin Pop, Gheorghe Socaciu
C.S. Rapid București: 1.Christian Fromm, 7.Sebastian Micu, 10.Amir Ghafour, 11.Carol Kosinski-libero, 13.Filip Andrei Constantin, 16.Nicolas Marechal
Rezerve: 6.Alin Ion, 8.Nemanja Cubrilo, 9.Dejan Vincic-cpt, 15.Aliasghar Mojarad, 17.Marian Alexandru Ciubotaru-libero, 18.Răzvan Mihai Olteanu
Antrenori: Dragan Kobiljski, Ionuț Teleleu
Alin BOŢIOC
- Publicitate -
Share this Article
Sari la conținut