Volei masculin: O victorie obținută cu multă sudoare

4 minute de citit
- Publicitate -
Deși este evidentă diferența de valoare dintre C.S. Știința Explorări Baia Mare și celelalte competitoare din play-out-ul Diviziei A de volei masculin, actualul sistem competițional (de tip eliminatoriu cu trei din cinci jocuri) le determină pe toate cele patru competitoare să abordeze cu foarte mare seriozitate aceste jocuri, oricare dintre ele putând aluneca pe toboganul eșalonului secund.
Dacă în urmă cu o zi, studenții băimăreni reușeau în doar 70 de minute să își asigure prima din cele trei victorii ale play-out-ului, în jocul doi jucat tot la Baia Mare, Știința Explorări s-a impus în 89 de minute, fiind însă nevoită să se întrebuințeze serios pentru obținerea fiecărui punct.
În primul set doar la scorul de 1-1 s-a consemnat egalitatea, jocul fiind controlat până spre final de studenții băimăreni. Inexplicabil formația de pe Someș egalează la 20 după care se distanțează la 24-22 fiind însă egalată la 24. Elevii coordonați de pe banca tehnică de fostul trăgător băimărean Vlad Negrean reușesc al șaptelea set din această ediție de campionat închizând setul cu 26-24.
Băimărenii revin în setul doi, într-un set fără istoric închis după 20 de minute cu scorul 25-12.
Emoțiile revin din nou în tabăra formației noastre care se vede condusă în startul setului 3 cu scorul de 5-1 moment în care Marius Botea solicită time-out.
Egalarea avea să vină la scorul de 12-12 și 14-14, moment în care se produce acel declic în sextetul băimărean. Gazdele preiau conducerea 15-14, avantaj pe care nu îl vor ceda până la final când după 22 de minute închid setul la 25-19.
Istoria se repetă și în startul setului patru, clujenii fiindu-le ponderat entuziasmul de time-out solicitat de Marius Botea la scorul de 1-4. Băieții noștrii egalează la 6 și la 7 după care reușesc să cravaseșe spre a doua victorie din play-out, într-un set încheiat după 22 de minute cu același scor ca în setul trei 25-19.
Partida a treia și, dacă va fi cazul, a patra se vor juca la Cluj-Napoca, pe 30 și 31 martie. Un eventual meci decisiv ar urma să se dispute în Baia Mare, pe data de 6 aprilie. Matematic C.S. Știința Explorări Baia Mare mai are nevoie doar de o singură victorie pentru a respira și din toamnă aerul primului eșalon, C.S. Universitatea Cluj și C.S. Universitatea Timișoara fiind aproape condamnate la duelurile de la matineu.
C.S. Știința Explorări Baia Mare – C.S. Universitatea Cluj 3-1 (24-26, 25-12, 25-19, 25-19)
Meciul 2 play-out Duminică 24 martie 2024 ora 12.00
Sala Polivalentă Lascăr Pană Baia Mare
Arbitrii: Marius Ștefurac (Ploiești), Mihai Coman (București)
Vasile Dușa (Zalău)
C.S. Știința Explorări Baia Mare: 3.Andrei Bălai, 7.Pierre Bouleau-libero, 9.Eduard Catrina, 13.Csanad David, 14.Marius Cheagă-cpt, 15.Daniel Pita Ramirez
Rezerve: 1.Pedro Luiz Santos, 4.Mathaus Wojtylla, 5.Dan Silvășan Pașca, 6.Andrei Crișan, 10.Sorin Dragomir, 11.George Breban
Antrenori: Marius Botea, Sorin Pop, Gheorghe Socaciu
C.S. Universitatea Cluj: 2.Ștefan Verciuc, 8.Alexandru Voinea, 12.Radu Tănase, 13.Mihai Ioan Popovici, 14.Dănuț Cătălin Neag-libero, 17.Tudor George Mocan
Rezerve: 4.Luca Ioan Opriș-libero, 5.Claudiu Valentin Iov, 6.Vlad Nicolae Vasian, 7.Alexandru Onofrei, 10.Alexandru Someșan, 11.Vlad Gavril Negrean, 15.Andrei Sebastian Savu, 21.Norbert Kholman
Antrenor: Vlad Negrean
Alin BOŢIOC
- Publicitate -
Share this Article
Sari la conținut