Vital SA – Prevenirea colmatării rețelelor de canalizare

2 minute de citit
- Publicitate -

S.C. VITAL S.A. atrage atenția asupra unui fenomen tot mai des întâlnit, ca efect al unor  practici ale utilizatorilor, și anume colmatarea rețelelor de canalizare.

Pentru prevenirea apariției acestei situații neplăcute, atât pe rețelele interioare cât și pe cele exterioare de canalizare,  societatea noastră solicită o atenție deosebită la materialele și obiectele pe care le deversați în rețea.

Echipele de intervenții ale S.C. VITAL S.A. întâmpină greutăți la decolmatarea rețelelor din cauza blocării acestora cu șervetele umede, discuri demachiante și alte produse de igienă asemănătoare. În acest sens, informam utilizatorii serviciilor de canalizare că este interzisă aruncarea acestor produse în sistem (acest fapt este specificat și de producător pe ambalaj).

Pentru a preveni neplăcerile cauzate de înfundarea rețelelor, pe lângă produsele și obiectele mai sus amintite, este interzisă descărcarea în sistemul de canalizare a gunoiului menajer, a uleiurilor uzate și a produselor inflamabile, a grăsimilor, a oricăror corpuri solide, sau orice materi în suspensie a caror cantitate, mărime și natură provoacă depuneri sau stânjenesc curgerea normală afectând astfel buna funcționare a rețelei de canalizare. Substanțele toxice sau nocive nu vor fi nici ele descărcate în rețea, deoarece pot pune în pericol personalul de exploatare a rețelei de canalizare și a stației de epurare.

Sistemul de canalizare al municipiului Baia Mare este de tip unitar aproximativ 80% (apa menajeră uzată și apa pluvială sunt colectate și transportate spre Stația de epurare prin aceeași rețea) și 20% în sistem divizor (apa menajeră uzată și apa pluvială sunt colectate și transportate prin rețele diferite).

În cazul blocării rețelei publice de canalizare anunțați societatea VITAL, apelând numerele de telefon de la dispecerat: 0262 – 215 150*1*2; 0262 – 212 550; 0362 – 401 052, 3; 0372 – 752 660 serviciu disponibil 24 de ore din 24, 7 zile pe săptămână.

Indiferent de condițiile meteo, angajații societății VITAL vor răspunde sesizărilor dumneavoastră și vor intervenii cu promptiudine acolo unde este nevoie.

- Publicitate -
Share this Article
Sari la conținut